Δυο λογάκια

 
Τα ναζιστικά καθάρματα της κυβέρνησης του παπά – δήμιου έδειξαν το αληθινό αποκρουστικό τους πρόσωπο. Θέλουν να αναστήσουν τον παράφρονα Χίτλερ. Τι σκοπεύουν: Πρώτον να αλλάξουν τη συζήτηση: Να ξεχάσει ο λαός την ψήφιση άθλιων νόμων, που οδήγησαν στην πτώχευση, με την κοπρολαγνεία του ακροδεξιού ρατσισμού. Δεύτερο, αλλά χειρότερο. Να συνηθίσει ο κόσμος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την αστυνόμευση, την τρομοκρατία, την καταστολή, τους καταδότες.

Τσακίστε το φασισμό. Είναι ολοφάνερο πια, ότι αυτά γίνονται επίτηδες. Οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέβλεπαν 14 στρατόπεδα συγκέντρωσης αθώων γυναικόπαιδων. Ως άλλος φον Δημητράκης, το Ελληνικό μπ*****λο, δίνει τα ρέστα του, δημιουργώντας 30!

Τα ακροδεξιά χρυσά αυγά του φιδιού, τσόντα της κυβέρνησης, μιλάνε για νάρκες! στα σύνορα. Καλά
λέει η παροιμία, «Μην πετάς το ξύλο, αν δεν είσαι σίγουρος, ότι το φίδι ψόφησε». Τέτοιοι ανώμαλοι, που θέλουν αίμα φτωχών προσφύγων, γυναικών και παιδιών. Καθάρματα ναζί, δεν θα σας περάσει. Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά.

Αριστερά, είναι η ώρα της ενότητας. Και του ανένδοτου αγώνα.

Το πρώτο που χρειάζεται είναι να μιλήσουμε για τη φτώχεια. Ποιος τη δημιουργεί; Το σύστημα. Ποιος κόβει μισθούς; Ποιος βάζει χαράτσια; Ποιος απολύει; Ποιόν φιλάει το παρακράτος και γιατί; Ποιόν άλλον συμφέρει η εκμετάλλευση, εκτός από τους πλουτοκράτες;

Δείτε το μισθό και τη σύνταξη.

Τα κλέβουν οι τοκογλύφοι και οι μαριονέτες τους. Γιατί ενώ δανείζονται 130-140 δις., κόβουν κι άλλο μισθούς και συντάξεις;

Ακούστε πιο είναι το κόλπο, πρόβατα των γαλάζιων και πράσινων χασάπηδων. Θα το πω με απλό παράδειγμα. Πες ότι χρωστάς. Τι κάνεις; Αν δεν έχεις να πληρώσεις 100 ευρώ, πας και δανείζεσαι από τον ίδιο τοκογλύφο, την Τράπεζα, 100 ευρώ. Η Τράπεζα στα δίνει, αλλά σου λέει, ότι έχουν και τόκο 20 ευρώ. Πληρώνεις το δάνειο που χρωστάς. Το συνολικό σου χρέος τώρα είναι 120 ευρώ. 100 που πήρες να ξεχρεώσεις το προηγούμενο δάνειο και 20 ο τόκος. Εκεί που χρώσταγες 100, τώρα χρωστάς 120. Να σε ρωτήσω τώρα κάτι και θέλω να το θυμηθείς για αργότερα. Αν δεν είχες να δώσεις τα 100, πως θα ξεπληρώσεις τα 120;

Παρόμοια με τη χώρα. Χρωστάει 300 δις, πάνω κάτω. Λόγω κλοπών, διαφθοράς πολιτικών κλπ. Χρεοκοπεί, δηλαδή λέει, δεν έχω να τα δώσω. Καλά, της λένε οι τοκογλύφοι. Ξέρουν ότι σε μια χώρα, αν δεν το δεχθεί η ίδια, δεν μπορούν να της πάρουν τίποτα. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός λαού. Τι κάνουν; Της λένε θα σου σβήσουμε, δήθεν, τα 105 που χρωστάς. Το λεν κούρεμα για να μην το πουν πτώχευση. Αλλά τι μας έκαναν πραγματικά; Μας δάνεισαν 105 δις για να πάρουν τα λεφτά τους οι πλουτοκράτες. Περίμενε, δεν μας δάνεισαν 105, μας δάνεισαν 130 – 140. Όχι γαλαζοπράσινο γίδι. Μας δάνεισαν 105, όσα χρειάζονταν να πάρουν αυτοί. Η διαφορά είναι ο τόκος. Όμως, και εδώ είναι δεύτερη απάτη, τι κάνει ο μαφιόζος τοκογλύφος που σε δανείζει, ξέρεις; Σε βάζει και υπογράφεις γραμμάτιο, που έχει μέσα το ποσό και τον τόκο. Ενώ σου δίνει 105, σε βάζει και υπογράφεις  ότι πήρες 130.

Και επειδή αυτοί είναι τράπεζες και τα ανατοκίζουν, βάζουν πανωτόκι στο κεφάλαιο αλλά και στους τόκους. Πόσα χρωστούσε πριν το κούρεμα; 300 δις. Πόσα χρωστά τώρα 300-105+130 = 325 δις. Αριθμητική ξέρετε, φαντάζομαι. Έτσι λοιπόν χρωστάμε περισσότερα.

Αλλά είναι και το άλλο. Τα 25 δις διαφορά, τα θέλουν και αυτά. Από πού θα τα κόψουν, αποχαυνωμένε ψηφοφόρε των αστικών συμμοριών; Τα μόνα λεφτά, που υπάρχουν πραγματικά, είναι αυτά που σου παρακρατούσαν από το μισθό σου για τη σύνταξη, και αυτά που παράγεις. Κατάλαβες χαϊβάνι του δικομματισμού, γιατί κόβουν μισθούς και συντάξεις; Δε σου είπα και το χειρότερο. Τοκίζονται τα χρέη. Μεγαλώνουν τα σκασμένα. Κάθε μέρα. Γι αυτό τον Ιούνη νέα σφαγή. Αν τους ξαναψηφίσεις. Θυμάσαι την ερώτηση που έκανα πριν; Στην ξανακάνω. Αφού δεν μπορούμε να δώσουμε τα 300, πως θα δώσουμε τα 325;

Φυσικά μπαίνουν και άλλα πράγματα στη μέση, όταν πρόκειται για χώρα. Ο φυσικός πλούτος, που βαλαν στο μάτι, η πολιτική κλπ. Όλα όμως έχουν σχέση με τη συσσώρευση κέρδους στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αν θέλουμε να επιβιώσουμε πλέον πρέπει να διώξουμε τους απατεώνες συνεργάτες τους. Αν θέλεις ξανά μισθό, σύνταξη και δικαιώματα ψήφισε Αριστερά.  Οι ηγεσίες της Αριστεράς δείχνουν υπευθυνότητα. Έχουν κατορθώσει πολλά ως τώρα, είμαστε πιο κοντά παρά ποτέ στην ενότητα κατά του ταξικού εχθρού. Με τη βοήθεια του λαού, θα στείλουμε τους καπιταλιστές τοκογλύφους, απ εκεί που ήρθαν. Και τα ντόπια τσιράκια της βουλής, σε λουξ κελιά.

Στους μετανάστες τώρα. Ελληνίδα, Έλληνα ψηφοφόρε. Πότε σου είπαν αλήθεια οι πολιτικοί, για να σου πουν και τώρα; Όταν σου έλεγαν λεφτά υπάρχουν; Όταν σου μιλούσαν για Ζάππειο 2; Όταν έλεγαν «μαζί τα φάγαμε»;

Θυμήσου. Λέγανε ότι θα μειωθεί η εγκληματικότητα, αν άφηνες τις κάμερες να σε παίρνουν μάτι στο δρόμο. Μειώθηκε; Αυξήθηκε. Απλά κάνουν χάζι οι μπάτσοι. Στο μεταξύ σε παίρνουν βίντεο που περπατάς. Μας έλεγαν, θα καταργηθεί το άσυλο και θα γίνουμε παράδεισος. Καταργήθηκε και ζούμε στη χειρότερη κόλαση. Μας λένε τώρα για επιχειρήσεις σκούπα, για γκέτο κλπ.

Η εγκληματικότητα, υπάρχει, υπήρχε και θα υπάρχει στο μέλλον. Όσο μάλιστα θα υπάρχει καπιταλισμός, αυξάνει. Ο λόγος είναι το κέρδος. Ο καπιταλισμός θέλει κέρδος με κάθε τρόπο. Και ακριβώς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Μια αταξική κοινωνία, πιο δίκαιη, μειώνει τα εγκλήματα. Όταν βλέπει ακόμα, ο υπάλληλος τον υπουργό να λαδώνεται άφοβα, τι παράδειγμα παίρνει; Αν δεν τηρούν τους νόμους αυτοί που τους ψηφίζουν, πως θέλουν οι άλλοι να τους τηρήσουν; Αν υπάρχουν άδικοι νόμοι, ποιοί είναι οι πραγματικοί παράνομοι; Αυτοί που αντιστέκονται, ή αυτοί που τους έβαλαν; 

Οι φασίστες τώρα. Από τη μια εκμεταλλεύονται τα φθηνά εργατικά χέρια και τα γυναικόπαιδα, από την άλλη τα χρησιμοποιούν ως εξιλαστήρια θύματα. Πραγματικά αισχροί.

Σκεφτείτε. Τι είναι αυτό που έφερε το μετανάστη εδώ; Εκτός από τον πόλεμο από τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και τη φτώχεια, το ότι είμαστε η πιο «κοντινή» χώρα μέλος της ΕΕ. Πιστεύουν, ότι ερχόμενοι εδώ, θα μπορέσουν να μεταβούν σε κάποια πιο πλούσια χώρα. Γιατί φτιάχνουν στρατόπεδα και δεν τους δίνουμε άσυλο και έγγραφα, να πάνε όπου αυτοί επιθυμούν ελεύθερα; Γιατί η ακροδεξιά δε θέλει να τους νομιμοποιήσει, ώστε να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τόπο διαμονής;  Γιατί έτσι τους διέταξε η ΕΕ. Δίνει 250 εκατομμύρια ευρώ για νέα Άουσβιτς, και δεν τα δίνει για τρόφιμα και ρουχισμό. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, προτιμούν τους μετανάστες φυλακή στην Ελλάδα, παρά να προσπαθήσουν να περάσουν από αλλού στις χώρες τους. Σε δουλεύουν οι ακροδεξιοί, πρόβατο. Τα στρατόπεδα στο μεταξύ, θα τα έχουν για σένα.

Και σε ρωτώ: Με ποιο δικαίωμα φυλακίζουμε κάποιον, άνδρα γυναίκα ή παιδί, ο οποίος δεν έκανε καμιά παράνομη πράξη; Το ότι δεν έχει χαρτιά δεν σημαίνει τίποτα. Πόσοι από εσάς έχασαν ταυτότητα; Να σας βάλουν μέσα γι αυτό; Και πως τα έχασαν; Αν έπεφταν οι βόμβες και οι σφαίρες βροχή, εσύ νόμιμε, θα σκεφτόσουν το συρτάρι με τα χαρτιά; Η μήπως, αν σε κυνηγά ένα καθεστώς να σε φυλακίσει, γιατί διαφωνείς, θα πεταγόσουν μέχρι το τμήμα, να βγάλεις διαβατήριο; Με ποιο δικαίωμα εμποδίζεις τον άλλο να θέλει καλύτερη ζωή; Σου άρεσε που σε εμπόδισαν ρατσιστικά, χωρίς λόγο, να δεις το παιδί σου να παρελαύνει; Όχι. Ε, τότε, γιατί να εμποδίσεις κάποιον που θέλει να πάει κάπου και δεν σε πειράζει; Γιατί είναι ξένοι, λες. Μάλιστα… Τότε, με αυτή τη «λογική», να διώξουμε και τους τουρίστες; Φυσικά όχι, είναι παράλογο. Αλλά σκέψου. Ξένοι δεν είναι και αυτοί;

Α, εδώ είμαστε λοιπόν. Αυτούς τους ξένους τουρίστες τους θέλουν, γιατί έχουν λεφτά. Τους άλλους ξένους όχι, γιατί είναι φτωχοί. Πρόσεξε τώρα. Αν κάνουν ιδιώνυμο αδίκημα τη μετανάστευση, όπως τα παρακρατικά λαγουδάκια των χρυσών αυγών διαλαλούν, επί της ουσίας κάνουν αδίκημα τη ΦΤΩΧΕΙΑ. Και μάντεψε τώρα, πρόβατο, ποιος θα φτωχύνει κι άλλο με τα μέτρα του μνημονίου. Ακριβώς, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι. Το κατάλαβες τώρα;

Επομένως, σταμάτα την ακροδεξιά υστερία και πάρε στο κυνήγι κάθε φασίστα. Δεν έχει κανένα σκοπό να σε προστατέψει, αλλά να σε αφανίσει. Ο Χίτλερ δεν έκλεινε μόνο Εβραίους στα στρατόπεδα. Ο φασισμός σκοτώνει. Μάθε και προφυλάξου από τους ναζί. 

mitsos175

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.