ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΕΝΩΤΙΚΑ,ΜΑΧΗΤΙΚΑ,ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΜΙΣΘΩΤΟΙ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΜΠΟΡΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΤΟΥ, ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δεκάδες χιλιάδες μισθωτοί-επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι κατέκλυσαν μαχητικά, ενωτικά και ειρηνικά τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας , σε μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που  εξελίχθηκαν σε εντυπωσιακές πορείες!

 

Η απεργιακή κινητοποίηση της 18/10 σημειώνει από το πρωί της Πέμπτης εξαιρετική επιτυχία σε όλους τους χώρους δουλειάς εργοστάσια και υπηρεσίες, δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα.

Εξαιρετική, τηρουμένων των αναλογιών και των δυσκολιών, είναι και η επιτυχία της απεργίας στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πιο συγκεκριμένα με πλήθος εμπορικών καταστημάτων να έχει κατεβάσει ρολά.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι από το πρωί της Πέμπτης 18/10 απεργούν από κοινού και συγκροτούν μέτωπο που πλημμυρίζει τους δρόμους ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και ο επαγγελματο-βιοτεχνικός και εμπορικός κόσμος της χώρας.

Αυτή η μεγάλη συμμαχία όσο στερεώνεται,βαθαίνει και αγκαλιάζει και την ελληνική αγροτιά, με κοινούς αγώνες και κοινό ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα, αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα για μια γρήγορη ανατροπή και μια θετική προοπτική για τη χώρα.

Την ημέρα που πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, ο ελληνικός λαός σε ένα ενιαίο παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο στέλνει μήνυμα κατά των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζουν οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, με μια δυναμική, αγωνιστική και ειρηνική συγκέντρωση, πορεία και απεργία.

Στην συγκέντρωση και στην πορεία στο Σύνταγμα συμμετέχουν και Βέλγοι μεταλλωρύχοι σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης αλλά και για να τονιστεί η ανάγκη πανευρωπαϊκού ξεσηκωμού των λαών ενάντια στις πολιτικές των ευρωπαϊκών οικονομικο-πολιτικών ελίτ, οι οποίες οδηγούν τους λαούς στην φτωχοποίηση και ενισχύουν τα κέρδη του ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου.

Εν τω μεταξύ, διαδηλωτές της ΠΟΕ ΟΤΑ σκαρφάλωσαν στο φράχτη επί της Βασιλίσσης Σοφίας και κρέμασαν σημαίες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, ενώ άλλοι κόλησαν πάνω του χαρτιά που γράφουν «Μένουμε Σύνταγμα».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΔΩΣΑΝ Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα παρών είναι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Α.Τσίπρας χαρακτήρισε ως «σύντομο ανέκδοτο» τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα.

Στη συνέχεια ο Α.Τσίπρας επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην τρόικα τονίζοντας ότι «η τρικομματική κοινοπραξία μας δουλεύει ψιλό γαζί. Παίζει θέατρο διαπραγμάτευσης σε ψηφισμένα μέτρα για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι έχει συμφωνήσει σε όλα».

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια.Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Σύνταγμα όπου βρίσκονται πλέον οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Kαι στη σημερινή κοινητοποίηση, η Αλέκα Παπαρήγα έδωσε το «παρών», δηλώνοντας:

«Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή, λαϊκή συμμαχία, να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΕΣ «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ» ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

‘Αρχισαν ήδη οι προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας,σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες αναίτιες «προληπτικές» προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στην διασταύρωση Γ’ Σεπτεμβρίου και Σολωμού.

Στο μεταξύ, έξω από τη Βουλή υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, έχουν στηθεί ο φράχτης και τα σιδερένια κιγκλιδώματα, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και οι λεγόμενες αύρες (ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού)!!

Κλειστός είναι για το κοινό ο Εθνικός Κήπος. Κλειστοί και οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

 

                     ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΡΙΨΗ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!

 ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ  ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

Τα ΜΑΤ, σε διατεταγμένη υπηρεσία και βάσει σχεδίου, εξαπέλυσαν έναν αδίστακτο πόλεμο βίας και χημικών, προκειμένου να διαλύσουν μια μεγαλειώδη ειρηνική λαοθάλασσα. Αξιοποιώντας το και τον προβοκατόρικο ρόλο ομάδων «κουκουλοφόρων«, προχώρησαν σε προσχεδιασμένη και εκτεταμένη  ρίψη  δακρυγόνων και πέτυχαν να «αδειάσουν» την πλατεία από τους δεκάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους κινήθηκαν με κατεύθυνση προς το Μοναστηράκι και παρέμειναν στις οδούς Ερμού, Καραγιώργη Σερβίας και Μητροπόλεως.

Αρκετοί απ’ αυτούς, παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα, επέστρεψαν στην πλατεία και δεν κάμφθηκαν από την αστυνομική επίθεση.

Εκτελώντας τις εντολές της τρικομματικής κυβέρνησης, οι δυνάμεις καταστολής διέλυσαν με χρήση χημικών και επιδρομές ΜΑΤ-ατζήδων, τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, υπό τον φόβο ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης για όλο και περισσότερο κόσμο, ο οποίος θα συνέρρεε στην Πλατεία Συντάγματος για να ενωθεί με το μεγάλο πλήθος και να διατρανώσει την αντίθεσή του στις «νεοαποικιοκρατικές» πολιτικές της Α. Μέρκελ αλλά και τις μνημονιακές πολιτικές λεηλασίας και κατεδάφισης που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση των υπαλλήλων Τρόικας, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση και απεργία  στις 14 Νοεμβρίου κατά της λιτότητας, πρωτοστατούντων των χωρών που «γονατίζουν» από τα Μνημόνια αποφάσιασαν χθές αργά το βράδυ τα πανευρωπαϊκά συνδικάτα.

iskra

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.