Κορονοϊός: ακόμα μία δράση βιολογικής τρομοκρατίας; – [+VIDEO]

Το πρώτο νοσοκομείο που κατασκευάστηκε στην Κίνα μέσα
σε δέκα ημέρες  για την αντιμετώπιση του ιού.
Πηγή: www.granma.cu  |  Autor: 

«Δεν είναι πολύ ύποπτο ότι ο κορονοϊός εμφανίστηκε στην Κίνα και η Ουάσινγκτον μπορεί να τον  έχει εισάγει για να αποδυναμώσει αυτό που πολλοί ήδη θεωρούν ως την πρώτη οικονομική δύναμη στον κόσμο, πάνω από την μέχρι τώρα αυτοκρατορία του κακού που ηγείται ο Τραμπ ;»

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο
προσωπικό του ιστολόγιο, ο ισπανός δημοσιογράφος Πατρίσιο Μοντεσίνος αναφέρεται στη θεωρία ότι ο κορονοϊός μπορεί να είναι ένα μικρόβιο που δημιουργήθηκε σε εργαστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως βακτηριολογικό όπλο του εμπορικού πολέμου της Ουάσινγκτον ενάντια στην Κίνα.
Σύμφωνα με το άρθρο, που αναδημοσιεύεται στο Rebelión , σε κάποιες πρόσφατες δηλώσεις ανώτερων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου και μία όλο και πιο έντονη διεθνής μιντιακή αντικινεζική εκστρατεία , τροφοδοτούν την υπόθεση ότι η κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για την επιδημία που εμφανίστηκε στα τέλη Δεκέμβρη του 2019 στην κινεζική πόλη Ουχάν.
Ο Μοντεσίνος κάνει υπαινιγμό σε αυτό που ειπώθηκε στις 31 Ιανουαρίου από τον Υπουργό Εμπορίου Γούλμπου Ρος ο οποίος δήλωσε: «Η εκδήλωση κορονοϊού που έχει μολύνει χιλιάδες ανθρώπους θα μπορούσε να ενισχύσει την οικονομία των ΗΠΑ». Αλλά ο ανώτερος υπάλληλος προχώρησε περαιτέρω υποστηρίζοντας ότι “θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της επιστροφής των θέσεων εργασίας στη Βόρεια Αμερική”.
Αυτές τις δηλώσεις του Ρος ακολούθησαν άλλες από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος εν μέσω της έκτακτης ανάγκης που βιώνει ο κόσμος λόγω της προαναφερθείσας ασθένειας χαρακτήρισε την Κίνα ως απειλή για τις διεθνείς δημοκρατικές αρχές.
Στα παραπάνω προστίθεται το τείχος σιωπής των μεγάλων μέσων πληροφόρησης τα οποία δεν αναφέρουν τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν οι αρχές της ασιατικής χώρας για τον έλεγχο της επέκτασης της επιδημίας, μεταξύ των οποίων η κατασκευή σε χρόνο ρεκόρ δύο μεγάλων νοσοκομείων που προορίζονται να παρέχουν ιατρική περίθελψη υψηλής ποιότητας στους ασθενείς και την αναζήτηση αποτελεσματικών φαρμάκων που μπορούν να θεραπεύσουν την πάθηση.
 
Φιντέλ, ένας από τους πρώτους στόχους
Μια ματιά στο τι έχει συμβεί στον κόσμο τα τελευταία 60 χρόνια μας επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι λίγα έθνη έχουν υποστεί τις διαφόρων μορφών βιολογικές επιθέσεις που έχει δεχτεί η Κούβα. Ίσως ένα από τα πρώτα επιδιωκόμενα θύματα αυτού του βρώμικου τρόπου επίθεσης ήταν ο Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο στις αρχές της επανάστασης, όταν η CIA οργάνωσε ένα σχέδιο για να τον μολύνει με μία στολή κατάδυσης που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποίησε ο κουβανός ηγέτης.
Η CIA σχεδίαζε να μολύνει τον Φιντέλ με το βακτίριο της φυματίωσης, χρησιμοποιώντας τη φιλοξενία του δικηγόρου Τζέιμς Ντόνοβαν από τον Φιντέλ, ο οποίος διαπραγματεύτηκε με την κυβέρνηση της Κούβας την απελευθέρωση των μισθοφόρων που αιχμαλωτίστηκαν στην εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, για να στείλει στον αρχηγό της Επανάστασης την προαναφερθείσα στολή.
Το μακάβριο δώρο δεν παραδόθηκε από τον Ντόνοβαν στον οικοδεσπότη του και οι εκδοχές που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας, δείχνουν  ότι αρνήθηκε ή ότι βρήκε τρόπο να αποφύγει να εμπλακεί στην υπόθεση.
Επίσης, είναι γνωστές οι απόπειρες μόλυνσης με μικροοργανισμούς των πούρων που κάπνιζε ο Φιντέλ, προκειμένου να προκαλέσουν την πτώση της εμβληματικής γενειάδας του.
Μετά την αποτυχία της εισβολής στον Κόλπο των Χοίρων, το 1962, με την έγκριση της αμερικανικής κυβέρνησης, η CIA υλοποίησε τη λεγόμενη επιχείρηση “Mongoose”, η οποία είχε περιεχόμενο τη χρήση βιολογικών και χημικών παραγόντων ικανών να καταστρέψουν τις κουβανικές καλλιέργειες και να προκαλέσουν ανικανότητα στους αγρότες.
Δεν ήταν τυχαίο ότι λίγο αργότερα εμφανίστηκε στους αγρούς της Κούβας ο παθογενής ιός “New castle” που προκάλεσε σοβαρή βλάβη στην εθνική παραγωγή πτηνοτροφίας και ανάγκασε στη θανάτωση δεκάδων χιλιάδων πουλερικών.
Σύμφωνα με τη δήλωση του Γουίλιαμ Τάρνερ, πρώην πράκτορα του FBI και του δημοσιογράφου Γουώρεν Χίνκλι, στο βιβλίο Lethal Secrets: “Στον πόλεμο της CIA και της βορειοαμερικανικής μαφίας κατά του Φιντέλ Κάστρο και την δολοφονία του Τζων Κένεντυ, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν τον βακτηριολογικό πόλεμο στην Κούβα κατά τη διάρκεια της θητείας του Ρίτσαρντ Νίξον (1969-1974) και η CIA δεσμέυτηκε στην βορειοοαμερικανική κυβέρνηση για έναν μυστικό αδήλωτο και παράνομο πόλεμο κατά της Κούβας. Απόδειξη αυτού ήταν η ξαφνική εμφάνιση και η ταχεία εξάπλωση του 1971 της πρώτης επιδημίας αφρικανικής πανώλης των χοίρων, της οποίας ο έλεγχος και η εξάλειψη οδήγησε στην θανάτωση περισσότερων από μισό εκατομμύριο χοίρων.
Στις 7 Ιανουαρίου 1977, ένα σήμα από την αμερικανική υπηρεσία UPI, που χρονολογείται στην Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι μια ανεπίσημη πηγή της CIA δήλωσε ότι είχε παραλάβει ένα δοχείο που περιείχε ιούς στις αρχές του 1971, στο Fort Guglick, βάση του αμερικανικού στρατού στην περιοχή της Διώρυγας του Καναλιού του Παναμά. Το ίδιο (δοχείο) θα μεταφερθεί με ένα αλιευτικό σκάφος στους πράκτορες που είναι υπεύθυνοι για την παράνομη δραστηριότητα στην Κούβα.
Μακρόχρονες έρευνες  που πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Κέντρου Γεωργικής Υγείας (Censa), με επικεφαλής τη Δρ. Ρόσα Ελένα Σιμεόν Νεγρίν, προέκυψε το συμπέρασμα ότι αυτό το συγκεκριμένο μικρόβιο των χοίρων έχει προσαρμοστεί τεχνητά για να μεταδίδεται μέσω των πτηνών. Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο σκόπιμα και με εξειδικευμένες τεχνικές γενετικής μηχανικής και βιοτεχνολογίας. Ήταν η πρώτη φορά που η επιθετική αυτή ασθένεια εξαπλώθηκε στο δυτικό ημισφαίριο.
Ο Αφρικανικός Πυρετός των Χοίρων εμφανίστηκε και πάλι στην Κούβα το 1979. Σε αυτή την περίπτωση μπόρεσε να γίνει γνωστό ότι η επαναμόλυνση προήλθε από την περιοχή της πόλης Καιμανέρα, πολύ κοντά στη ναυτική βάση, η οποία καταλαμβάνει παράνομα έδαφος (της Κούβας) στο Γκουαντάναμο.
Άλλες ενέργειες βακτηριολογικού πολέμου που υπέστη ο κουβανικός λαός μεταξύ της δεκαετίας του ’70 και του ’90 του περασμένου αιώνα ήταν, η σκόπιμη εισαγωγή του Blue Tobacco Mold (1971), η οποία επηρέασε σοβαρά την παραγωγή ενός τόσο σημαντικού εξαγωγικού προιόντος όπως ο καπνός, ο Roya de la Caña (1978), του οποίου η καταστροφική επίδραση οδήγησε στην καταστροφή σχεδόν όλων των εκτάσεων που καλλιεργούνται με ποικιλίες ζαχαροκάλαμου Barbados 4326, με υψηλές γεωργικές και βιομηχανικές αποδόσεις, η επώδυνη επιδημία του δάγγειου αιμοραγικού πυρετού (1981), που προκάλεσε 158 θανάτους, 101 από αυτούς σε παιδιά, και η πανώλη των εντόμων Thrips palmer που κατέστρεψε διάφορες καλλιέργειες.
Κατά τη διάρκεια της δίκης του στην πόλη της Νέας Υόρκης το 1984 ο κουβανικής καταγωγής πράκτορας της CIA, Εντουάρντο Αροσένα, δήλωσε χωρίς αναστολές ότι αποστολή της ομάδας που διοικούσε ήταν η απόκτηση ορισμένων παθογόνων μικροβίων με σκοπό να τα εισάγει στην Κούβα. Η ομολογία αυτή έχει καταγραφεί στα πρακτικά της δίκης (σελίδα 2189,αρχείο 2-fbi-n) αλλά ο εισαγγελέας ποτέ δεν διέταξε έρευνα γι αυτήν.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο κορονοϊός αποτελεί μέρος μιας βιολογικής τρομοκρατικής ενέργειας των Η[Α, αλλά η πρακτική αυτής της χώρας καθώς και οι δηλώσεις ορισμένων από τους υψηλότερους αξιωματούχους της, οδηγούν τον δημοσιογράφο Πατρίσιο Μοντεσίνος να αναρωτηθεί στο εκτενές του άρθρο: «Δεν είναι πολύ ύποπτο ότι ο κορονοϊός εμφανίστηκε στην Κίνα και η Ουάσινγκτον μπορεί να τον έχει εισάγει για να αποδυναμώσει αυτό που πολλοί ήδη θεωρούν ως την πρώτη οικονομική δύναμη στον κόσμο, πάνω από την μέχρι τώρα αυτοκρατορία του κακού που ηγείται ο Τραμπ ;» 
Συνοπτικά
  • Πάνω από 31.400 περιπτώσεις μολυσμένων από κορονοϊό υπάρχουν στον κόσμο, σύμφωνα με χθεσινή (6/2) έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), και από αυτές πάνω από 31.200 στην Κίνα.
  • Η εξάπλωση του ιού είναι ήδη σε 25 χώρες και έχουν πεθάνει 638 άνθρωποι, εκ των οποίων μόνο ένας καταγράφεται εκτός Κίνας.
  • Καμία χώρα της Λατινικής Αμερικής δεν φιγουράρει στον χάρτη κατανομής του κορονοϊού που προετοίμασε ο ΠΟΥ, αν και καταγράφτηκε η μόλυνση ενός Αργεντινού πολίτη που ταξίδευε με κρουαζιερόπλοιο στην Ιαπωνία.
  • Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily People’s οι κινέζοι γιατροί έχουν σώσει μέχρι τώρα 1.540 ασθενείς.
  • H Daily People’s αναφέρει επίσης ότι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ μίλησε τηλεφωνικά την Παρασκευή με τον βορειοαμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας λογική στη διεθνή μιντιακή ατμόσφαιρα, όπου παρατίθενται σκόπιμα ανεπιβεβαίωτα αριθμητικά στοιχεία και δεδομένα και μεταδίδουν μια εικόνα ότι το ασιατικό έθνος δεν κάνει αρκετά για την εξουδετέρωση της επιδημίας.
  • Κατά την διάρκεια της 146ης συνόδου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, που πραγματοποιήθηκε 4 Φεβρουαρίου, ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγιέσους, επαίνεσε την Κίνα για τη λήψη ισχυρών μέτρων και για την ταχύτητα αντιμετώπισης της επιδημίας.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.