Μελέτες Columbia και Δανίας για «Όμικρον» και ο Φάουτσι για την μείωση καραντίνας

Omikron - shutterstock

Τα βασικά σημεία δύο πρόσφατων μελετών από το Πανεπιστήμιο Columbia και την Κίνα η μία και από την Δανία η δεύτερη

Στη σημερινή εκπομπή του 98.4 με τον Γιώργο Σαχίνη, με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει για την «Όμικρον» και κυρίως τον αποσπασματικό τρόπο που αυτή γίνεται στην Ελλάδα, με βιαστικά συμπεράσματα και επιλεκτικές αναφορές, παρατέθηκαν βασικά σημεία δύο πρόσφατων μελετών από το Πανεπιστήμιο Columbia και την Κίνα η μία και από την Δανία η δεύτερη.

Τα όσα περιγράφονται σε αυτές, βασίζονται σε συγκροτημένα δεδομένα και όχι σε εικοτολογίες, κυρίως δε, είναι εντελώς διαφορετικά στη πληρότητα τους, από όσα αποσπασματικά μεταφέρονται στην Ελλάδα ως συμπεράσματα τους.

Ταυτόχρονα, παρατέθηκε ρεπορτάζ του CNN με δηλώσεις του Φάουτσι, όπου ο εθνικός επιδημιολόγος των ΗΠΑ, δηλώνει ότι περιμένει περαιτέρω διευκρινήσεις από το CDC σχετικά με τις επικαιροποιημένες κατευθυντήριες οδηγίες, για μείωση της καραντίνας σε 5 ημέρες, αφού διαπιστώνει και ο ίδιος ότι δημιουργήθηκε σύγχυση εν μέσω μιας νέας αύξησης των κρουσμάτων, υποστηρίζοντας ότι το CDC σύντομα θα δώσει περισσότερες διευκρινήσεις , δεδομένου ότι έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά, σχετικά με το αν θα πρέπει ή όχι να εξετάζονται τα άτομα σε αυτή την περίοδο των 5 ημερών που πλέον η οδηγία του CDC , προτείνει να μειώνεται η καραντίνα από τις 10 ημέρες που ίσχυε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.