Η Ευρώπη ζει στη φασιστική της νιρβάνα

Σίγουρα υπάρχουν και λειτουργούν κάποια κέντρα «εκτελεστών» για τις βρώμικες δουλειές.

Σίγουρα οι «εκτελεστές» είτε επαγγελματίες, είτε εποχιακοί – περιστασιακοί είναι η αφρόκρεμα του υποκόσμου, γι αυτό άλλωστε επιλέγονται.

Σήμερα δεν είναι απαραίτητο να είναι εκφραστές κάποιας φασιστικής – ναζιστικής – φασίζουσας ιδεολογίας, αρκεί να είναι χουλιγκάνοι. Η δουλειά να γίνεται αυτό έχει σημασία.

Αυτοί όμως που φτιάχνουν, χρηματοδοτούν και λειτουργούν αυτά τα κέντρα έχουν ιδεολογία και μάλιστα φασιστική.

Η συνταγή είναι γνωστή, τόσο γνωστή που δεν θα άξιζε να μιλάει κανείς γι αυτή κι ούτε για το θέμα, μια και είναι εξευτελιστικά κοινότυπο και μάλιστα μια τέτοια μέρα, που είναι αιώνια σημαδεμένη, να κουβαλάει και να θυμίζει δυο πράγματα μαζί.

Το ένα είναι τις θηριωδίες, τη κτηνωδία, τη βαρβαρότητα και τη δυστυχία, το θάνατο που σέρνει μαζί του και σκορπάει στο διάβα του ο φασισμός, και το άλλο είναι η ελπίδα, η αισιοδοξία που φέρνει η νίκη των λαών από τη συντριβή του φασισμού, με την ενότητα, τον κοινό αγώνα, τη κοινή προσπάθεια.

Τι είναι όμως αυτό που τον κάνει σχεδόν πάντα επίκαιρο και σε κάθε εποχή παρόντα;

Το ένα είναι το ότι δεν έπαψε να υπάρχει η γενεσιουργός του αιτία, η πηγή της γέννησής του, ο καπιταλισμός και η πιο στυγνή και αδίστακτη μορφή του ο ιμπεριαλισμός, είτε με το ωμό και χυδαίο πρόσωπό του, είτε με το «δημοκρατικό» και «φιλελεύθερο» φτιασίδωμά του.

Το άλλο είναι η δική μας αδιαφορία, η επανάπαυση, η ανοχή, ο εφησυχασμός, αίσθηση ότι είναι παρελθόν, ότι ζούμε σε έναν πολιτισμένο κόσμο και σε καθεστώτα «δημοκρατικά», καθεστώτα «κοινοβουλευτικά» και επειδή «ανήκωμεν εις την Δύσιν» και σήμερα στην Ε.Ε..

Κι αυτή είναι ακριβώς η μεγάλη αυταπάτη !!

Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Η Ευρώπη ζει στη φασιστική της νιρβάνα

 Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.