Το «χαρακίρι» της Πολωνίας ματαίως αναζητεί ένα Ρωσικό Περλ Χάρμπορ.

«Έχουν γνώση οι φύλακες» επειδή «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Το ενεργειακό μείγμα της Πολωνίας βασίζεται σε τρεις πυλώνες – το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα. Υπάρχουν πολύ λίγες ΑΠΕ στη χώρα, αλλά αυτό είναι περισσότερο ένας φόρος τιμής στην Ευρωπαϊκή ενεργειακή μόδα. Η βάση της ισορροπίας έχει τεθεί από τη Σοβιετική σχολή μηχανικών και δεν έχει αλλάξει πολύ τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Ως εκ τούτου, η Πολωνία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές και για τα τρία συστατικά της επάρκειας των καυσίμων της, με κύριο προμηθευτή τη Ρωσία. Οι Ρώσικες προμήθειες παρέχουν έως και το 70% των εισαγωγών σε άνθρακα, έως και το 80% των προμηθειών αργού πετρελαίου και πάνω από το 50% του φυσικού αερίου μέσω μεσαζόντων.

Στο πλαίσιο της πλήρους ενεργειακής εξάρτησης της Πολωνίας από τις προμήθειες της Ρωσίας, η συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας, που αγγίζει τα όρια της οικονομικής αυτοκτονίας της Δημοκρατίας, εγείρει πολλά ερωτήματα.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Το «χαρακίρι» της Πολωνίας ματαίως αναζητεί ένα Ρωσικό Περλ Χάρμπορ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.