Μία από τις σύγχρονες εξελιγμένες μεθόδους άμεσης χειραγώγησης του κοινού – αφού πλέον δεν έχει γνώμη για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «κοινή γνώμη» είναι να τοποθετεί κανείς το παράλογο στο κέντρο της συζήτησης, ως δεδομένο και μη αμφισβητήσιμο.
Για να φτάσουμε όμως από τις Γκεμπελικές μεθόδους – με την επανάληψη τους ψέματος – μέχρις εδώ χρειάστηκε μεγάλη και μακρόχρονη προσπάθεια, ποικιλία και εναλλαγές μεθόδων, εξελιγμένα ΜΜΕ, κατάλληλοι δημοσιογράφοι και αναλυτές, προτυποποίηση του τρόπου ζωής, ψηφιοποίηση της κοινωνικής ζωής και των σχέσεων, αλλοτρίωση των συναισθημάτων και του ψυχικού κόσμου, εκφύλιση της κοινωνικής συνείδησης, κατάργηση της σκέψης και των στοιχειωδών ακόμη εγκεφαλικών λειτουργιών, εικονοποίηση της πραγματικότητας (διάδραση της εικονικής πραγματικότητας και της πραγμάτωσης του φαντασιακού) αλλά προπάντων δεκτικότητα και εθελουσία συμμετοχή από πλευράς αποδεκτών.
Σήμερα λοιπόν μπορούν πλέον τα κέντρα (εξουσίας – σχεδιασμού – λήψης αποφάσεων – εκτέλεσης) να λένε και να κάνουν ό,τι θέλουν και ο κόσμος να ακούει. Κι είτε να καταλαβαίνει – είτε δεν καταλαβαίνει, είτε θέλει – είτε δεν θέλει να υπομένει, να δέχεται, να εκτελεί και να υφίσταται.
Άλλο βέβαια εάν σήμερα η Ρωσία αποφάσισε να είναι η πρώτη που θα σπάσει αυτό τον κανόνα.
Μέχρι όμως να γίνει αυτό, ο Μπλίνκεν μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να επιχειρεί αντιστρέφοντας την αλήθεια και τη πραγματικότητα να μας βγει κι από πάνω !!
Παρά το γεγονός ότι στη σειρά των ντοκυμαντέρ που έκαναν πριν από μερικά χρόνια το γύρο του κόσμου και παρουσίαζαν τη συνέντευξη του Πούτιν στον Όλιβερ Στόουν, ο πρώτος είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τη συνομιλία του με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπίλ Κλίντον, και την προκλητική στάση του τελευταίου να αποφύγει να απαντήσει στο ερώτημα: πως θα έβλεπαν οι ΗΠΑ μια ενδεχόμενη ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, μόλις προχθές ο Μπλίνκεν προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο !!!
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ισχυρίζεται ότι η Ρωσική πλευρά είναι αυτή που δεν επιθυμούσε παλαιότερα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στο τηλεοπτικό κανάλι CBS. Αντίγραφο της ομιλίας του δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του παρουσιαστή, ο Μπλίνκεν είπε ότι η συζήτηση για την ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990. «Αλλά οι Ρώσοι αποφάσισαν ότι δεν ήταν αυτό που ήθελαν να κάνουν», πρόσθεσε.
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ από το 1999 έως το 2004, Τζορτζ Ρόμπερτσον, δήλωσε ότι ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν ανέμενε ότι η Ρωσία θα ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στις αρχές της προεδρίας του.
Σχολιάστε