Αυτά γιατί δεν τα λένε;

ΜΟΣΧΑ, 21 Ιουλίου – RIA Novosti. Ο αγωγός Nord Stream άρχισε και πάλι να αντλεί αέριο μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, ανέφεραν η Nord Stream AG και οι διαχειριστές μεταφοράς αερίου OPAL και NEL.

Σύμφωνα με την Nord Stream AG, μεταξύ 7:00 και 8:00 ώρα Μόσχας, η φυσική ροή ήταν σχεδόν 1,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά ώρα, περίπου το 30% της ονομαστικής δυναμικότητας.

Εν τω μεταξύ, οι υποψηφιότητες των Ευρωπαίων πελατών αντιστοιχούν σε σχεδόν 2,66 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά ώρα – περίπου 63,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ανά ημέρα .

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία επανέναρξης της μεταφοράς φυσικού αερίου. Θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να φθάσουμε στις ανακοινωθείσες ποσότητες», δήλωσε η Nord Stream απαντώντας σε ερώτημα του RIA Novosti.

Ο Nord Stream σταμάτησε από τις 11 έως τις 21 Ιουλίου για προληπτική συντήρηση, η οποία περιελάμβανε δοκιμές μηχανικών εξαρτημάτων και συστημάτων αυτοματισμού. Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασαν φόβους ότι οι προμήθειες δεν θα συνεχιστούν μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες.Επιπλέον, στα μέσα Ιουνίου, η Gazprom μείωσε τη ροή του αγωγού φυσικού αερίου κατά περίπου 60 τοις εκατό. Η εταιρεία απέδωσε το γεγονός αυτό στις καθυστερήσεις της γερμανικής Siemens, η οποία δεν μπορεί να επιστρέψει έναν στρόβιλο του σταθμού συμπίεσης Πορτόβαγια από την επισκευή λόγω των αντιρωσικών κυρώσεων που έχει επιβάλει ο Καναδάς.

Στις αρχές Ιουλίου, το πρόβλημα επιλύθηκε – ο Καναδάς συμφώνησε να ξαναστείλει την τουρμπίνα στη Γερμανία, η οποία θα την παραδώσει στη Ρωσία.

Ωστόσο, η Gazprom δήλωσε ότι δεν έχει λάβει ακόμη κανένα έγγραφο σχετικά με το θέμα. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η μείωση των προμηθειών οφείλεται αποκλειστικά στις κυρώσεις.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, η Gazprom εκπληρώνει και προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και είναι έτοιμη να αντλήσει όσο φυσικό αέριο χρειάζεται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.