Καλό χειμώνα !

Αυτή η κυλιόμενη σκάλα δεν είναι χαλασμένη.
Απλά εξοικονομούμε ηλεκτρική ενέργεια για να προστατεύσουμε το κλίμα.
Από Εμπορικό Κέντρο στη Γερμανία.

Πρόσφατα ακόμη και το IMF (όχι ότι το έχουμε και σε μεγάλη υπόληψη), αναγκάστηκε να δημοσιεύσει κάποιες δυσοίωνες προβλέψεις.

Διάγραμμα

Το διάγραμμα παρουσιάζει δυο πιθανά σενάρια για την εξέλιξη του ΑΕΠ, για τον επόμενο «παγωμένο χειμώνα», ενόψει της διακοπής των προμηθειών του ρωσικού φυσικού αερίου.

το πρώτο σενάριο (αριστερά με τη μια κουκίδα) το καλό σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές τριβές, λόγω ικανοποιητικής προσαρμογής στο σύστημα αντικατάστασης των προμηθειών με υγροποιημένο αμερικανικό αέριο.

το δεύτερο (δεξιά με δυο κουκίδες) είναι το κακό σενάριο, όπου η ΕΕ δεν καταφέρνει να προσαρμοστεί στα νέα ενεργειακά δεδομένα.

Βλέπετε και μόνοι σας πόσο «παγωμένος» από κάθε άποψη μπορεί να εξελιχθεί ο επόμενος χειμώνας.

Παρεμπιπτόντως η Ελλάδα, δεν εμφανίζεται μεταξύ των χωρών, είτε γιατί δεν υπολογίζεται σαν σοβαρή χώρα, είτε επιδή δεν ενδιαφέρει προφανώς κανέναν. Πάντως όχι γιατί προβλέπεται να μην έχει απώλειες στο ΑΕΠ. Προφανώς η πτώση του ΑΕΠ είναι πέραν κάθε δυνατής αξιλόγησης.

Με τι άλλο να μοιάζει αυτό το διάγραμμα, εκτός από:

«Πρώτα παραιτούμαστε από το ρωσικό φυσικό αέριο και στη συνέχεια ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον». !Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Καλό χειμώνα !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.