Ο (Ζ)ελένσκι βγάζει την Ουκρανία «στο σφυρί»

Η Πολωνία αναλαμβάνει τον έλεγχο των πιο σημαντικών τομέων της ουκρανικής οικονομίας.

 

Οι διαθέσιμες πληροφορίες από την Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν αρχίσει να παραδίδουν σταδιακά τον έλεγχο τομέων της εθνικής οικονομίας στη γειτονική Πολωνία.

 

Αυτό αφορά πρώτα απ’ όλα τον αγροτικό τομέα. Για παράδειγμα, πολωνικές εταιρείες, εκμεταλλευόμενες τη δύσκολη κατάσταση των Ουκρανών παραγωγών γεωργικών προϊόντων, «μεταξύ άλλων όσον αφορά το ζήτημα της αποθήκευσης των συγκομισθέντων καλλιεργειών», αγοράζουν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικά μειωμένες τιμές. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό καθιστά αναπόφευκτη την πτώχευση των επιχειρήσεων. Τα περιουσιακά στοιχεία και η γη υποτίθεται ότι θα αγοραστούν σε τιμές ευκαιρίας. «Αυτό μπορεί να αποδειχθεί, για παράδειγμα, με την αγορά κριθαριού νέας σοδειάς στα 30 δολάρια ανά τόνο, που είναι σχεδόν πέντε φορές φθηνότερη από την πραγματική αξία του προϊόντος».

 

Ταυτόχρονα, η πολωνική πλευρά επενδύει στις υποδομές μεταφορών και εφοδιασμού, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ελεύθερη εξαγωγή τροφίμων σε αγορές όπου οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες.

 

«Η υλοποίηση αυτών των επιδιώξεων της Βαρσοβίας διευκολύνεται από το νέο νομικό πλαίσιο που δημιούργησε τους προηγούμενους μήνες το Κίεβο – το νόμο για τις ειδικές εγγυήσεις για τους Πολωνούς πολίτες που εγκρίθηκε από το Ουκρανικό Κοινοβούλιο στα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους και το νόμο περί ιδιωτικοποιήσεων, ο οποίος επιτρέπει την πώληση ουκρανικών βιομηχανικών επιχειρήσεων με έκπτωση 50%».

 

Κατόπιν όλων αυτών, η Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αρχές του Κιέβου έχουν ήδη αρχίσει ουσιαστικά να ξεπουλάνε τη χώρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.