Ο Φιντέλ Κάστρο για την Ουκρανία

«Ο επόμενος πόλεμος στην Ευρώπη θα είναι ανάμεσα στη Ρωσία και στο φασισμό, μόνο που ο φασισμός θα λέγεται δημοκρατία».

Αυτή τη φράση είχε πει ο Φιντέλ το 1991 !!!!!!

Κάποιοι θα τη χαρακτηρίσουν «προφητική».

Αναμφίβολα είναι, όπως αποδεικνύεται σήμερα. Ωστόσο ο Φιντέλ δεν ήταν προφήτης. Είχε απλώς αυξημένο πολιτικό κριτήριο, κάτι που δεν είχαν εκείνοι που χειρίζονταν τότε τις τύχες της ΕΣΣΔ και του κόσμου ολόκληρου.

Με αφορμή αυτή τη φράση ήρθε στο νου μας η συνέντευξη που είχε δώσει στον Ρωσικής καταγωγής Καναδό οικονομολόγο, πολιτικό αναλυτή και ιδρυτή του Global Research Institute και του ομώνυμου site (https://www.globalresearch.ca/), τον Μισέλ Σοσουντόφσκι. Η συνέντευξη που δ;oθηκε με τη μορφή συζητήσεων, διήρκησε από τις 11 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του 2010.

Το θέμα της ήταν «Ο Παγκόσμιος Πόλεμος και το Μέλλον της Ανθρωπότητας» επικεντρώνοντας στο πυρηνικό χαρακτήρα της σύγκρουσης.

Η συνέντευξη δείχνει πως από εκείνη την εποχή βρισκόμασταν ήδη πολύ κοντά στη πυρηνική απειλή. Μόνο που εκείνη την εποχή η αφορμή δεν δίνονταν από την Ουκρανία, αλλά από το Ιράν.

Η σημερινή κατάσταση όσο και να διαφέρει από άποψη συνθηκών και κυρίως συσχετισμού δυνάμεων, δεν μας απομακρύνει από το τρομακτικό σενάριο, απεναντίας ενέχει όλα εκείνα τα στοιχεία και τις προϋποθέσεις που καθιστούν τον κίνδυνο περισσότερο πραγματοποιήσιμο, λόγω της άμεσης αντιπαράθεσης Ρωσίας – ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το ότι μέχρι στιγμής οι εχθροπραξίες «υποδύονται» έναν υβριδικού τύπου πόλεμο.

Η συνέντευξη εμπεριέχεται ως κεφάλαιο στο βιβλίο με τίτλο:

«Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ TOY ΠΟΛΕΜΟΥ» και υπότιτλο:

«Ο μακρόχρονος πόλεμος» της Αμερικής εναντίον της ανθρωπότητας», του Michel Chossudovsky.

Το εν λόγω βιβλίο είχε εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο «Πιρόγα» το 2016 και έκτοτε παραμένει σε κυκλοφορία, στον εκδοτικό οίκο (στην Αθήνα – Σόλωνος 114) και στη Πολιτεία.

Αξίζει τον κόπο να την διαβάσετε και γι αυτό τη παραθέτουμε στο σύνολό της, αυτούσια, μετά από τη σύμφωνη γνώμη του εκδότη.

«Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ TOY ΠΟΛΕΜΟΥ»

Η Παγκοσμιοποίηση Του Πολέμου-Michel Chossudovsky – Πιρόγα (2016)_συνέντευξη_Φιντέλ

 

 

2 comments

  1. […] Υπενθυμίζουμε ότι Σεισάχθεια μετά από συνεννόηση με τον εκδότη, έχει δημοσιεύσει πριν από λίγο καιρό ένα κεφάλαιο του βιβλίου με τις συζητήσεις του συγγραφέα με τον ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο,δείτε το   εδώ. […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.