«Απορίες Κίνας- των ΗΠΑ βηξ»

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ, Γουάνγκ Γι, έθεσε τέσσερα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Κίνας.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, ο σύμβουλος του Συμβουλίου της Επικρατείας και υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, πραγματοποίησε κεντρική ομιλία για τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ στην έδρα της Asia Society στη Νέα Υόρκη.

Ο Γουάνγκ Γι δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων. Η πραγματικότητα της αλληλεξάρτησης μεταξύ των δύο χωρών έχει διαμορφωθεί προς το χειρότερο, η ιστορία της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας έχει διαστρεβλωθεί και οι δίαυλοι διαλόγου και επικοινωνίας έχουν μπλοκαριστεί. Η πραγματικότητα της αλληλεξάρτησης μεταξύ των δύο χωρών έχει αγνοηθεί, η ιστορία της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας έχει διαστρεβλωθεί και οι δίαυλοι διαλόγου και επικοινωνίας έχουν μπλοκαριστεί. Το μέλλον επιφυλάσσει τεράστιες μεταβλητές. Η σημασία των Σινο-Αμερικανικών σχέσεων έχει ξεπεράσει προ πολλού τις διμερείς σχέσεις και επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, οι αρχηγοί κρατών των δύο χωρών πιστεύουν ότι οι Σινο-Αμερικανικές σχέσεις μπορούν μόνο να βελτιωθούν και όχι να διακοπούν. Και οι δύο πιστεύουν ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να συγκρούονται και να έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Δυστυχώς, η αμερικανική πλευρά δεν έχει μεταφράσει την πολιτική βούληση των ηγετών της για τη σταθεροποίηση των διμερών σχέσεων σε μια λογική πολιτική. Ο κινεζικός λαός και οι λαοί πολλών άλλων χωρών θα θέσουν φυσικά στην αμερικανική πλευρά τα ακόλουθα ερωτήματα:Ολόκληρο το άρθρο εδώ:«Απορίες Κίνας- των ΗΠΑ βηξ»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.