Η επιχειρησιακή δραστηριότητα τις τελευταίες 2 ημέρες

2022-09-27_22-15

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν να παραβιάσουν τη ρωσική αμυντική γραμμή προς διάφορες κατευθύνσεις, με σκοπό να καταλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη πριν από την εμφάνιση του φθινοπωρινού παγετού και πριν από την άφιξη νέων δυνάμεων από την μερική επιστράτευση.

Η πιο δύσκολη κατάσταση παρατηρείται χαρακτηριστική στο Κράσνι Λιμάν. Μετά την απόσυρση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από την κατεύθυνση του Χάρκοβο, η πόλη αυτή αποτελεί το βασικό σημείο άμυνας στη νότια πλευρά των μονάδων που αποσύρθηκαν πίσω από τον ποταμό Όσκολ. Ο εχθρός δεν μπόρεσε να επιτύχει να επιτεθεί στον οικισμό αυτό από τα νότια- επί του παρόντος, οι κύριες εχθρικές δυνάμεις εισβάλλουν στην πόλη από τα δυτικά σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν αυτό το οχυρό. Οι ρωσικές μονάδες αντιστέκονται σθεναρά ενισχύοντας τις δυνάμεις τους με νέες εφεδρίες.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι ΕΔΟ, έχοντας συγκεντρώσει σημαντικές δυνάμεις στην περιοχή, έχει επιχειρήσει κατ’ επανάληψη να διασπάσει την άμυνά των συμμαχικών δυνάμεων βορειοδυτικά του Κράσνι Λιμάν, περικυκλώνοντας έτσι την πόλη και αποκόπτοντας τον ανεφοδιασμό της μέσω του Σβάτοβο. Μονάδες της 20ής Στρατιάς της ΕιΣτΕπ κρατούν την άμυνα προς αυτή την κατεύθυνση, οι εφεδρείες του στρατού έχουν ριφθεί για να αποτρέψουν μια διάρρηξη του μετώπου. Αναφέρεται ότι οι μάχες στην περιοχή του χωριού Ριντκούντοπ έλαβαν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του απογεύματος, προχθές τη νύχτα και χθες το πρωί.

Το θέμα είναι ότι ο (Ζ)ελένσκι είχε υποσχεθεί να καταλάβει το Κράσνι Λιμάν μέχρι την Κυριακή το βράδυ, προφανώς από το γραφείο του με «πλέυ στέισον». Έδωσε μια υπόσχεση, αλλά στη πράξη καμία πρόοδος. Δεν μπόρεσε να γίνει κατά μέτωπο επίθεση στο Κράσνι Λιμάν. Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες να παρακαμφθεί η πόλη από τα βόρεια, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο εντολέας στο Κίεβο. Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις περνούν στην επίθεση, χωρίς να υπολογίζουν τις απώλειές τους.

Μάχες διεξάγονται επίσης στην περιοχή βόρεια του Κουπιάνσκ, όπου οι ΕΔΟ επιχείρησαν και πάλι να διασπάσουν την Ρωσική άμυνά, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Μπορεί να ειπωθεί ότι η επίθεση του Χάρκοβο από τη πλευρά των ΕΔΟ, έφτασε στο αποκορύφωμά της προσεγγίζοντας στο ποταμό Όσκολ, κι ότι έχει εισέλθει σε μια «φάση κορεσμού». Δηλαδή μια φάση της επιχείρησης κατά την οποία έχει σταματήσει στις νέες αμυντικές γραμμές. Ωστόσο η διοίκηση συνεχίζει να δίνει διαταγές για προέλαση, αναγκάζοντας τις δυνάμεις της να προσπαθούν να προχωρήσουν, ενώ κάθε νέο βήμα γίνεται όλο και πιο δύσκολο, γεγονός που οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη απώλεια πόρων και τελικά στην κατάρρευση του μετώπου. Εάν ακολουθηθεί αυτή η λογική, η μάχη για το Κράσνι Λιμάν θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι κάλλιστα ενδέχεται να είναι η αρχή της ήττας των ουκρανικών δυνάμεων προς αυτή την γραμμή του μετώπου.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Η επιχειρησιακή δραστηριότητα τις τελευταίες 2 ημέρες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.