Με τα μάτια των άλλων

Από την Τουρκία στην Ελλάδα, κι από εκεί οπουδήποτε αλλού: Μεγάλες μάζες Σύρων προσφύγων κινούνται προς την Ευρώπη

 

Σχόλιο του Ειδησιογραφικού πρακτορείου «Αβρόρα»

28.09.22

Περισσότεροι από 40.000 πρόσφυγες από τη Συρία φέρονται να έχουν ξεκινήσει την πορεία τους προς τη Γερμανία μέσω Τουρκίας.

Η λεγόμενη «φάλαγγα της ελευθερίας», γνωστή και ως «φάλαγγα του φωτός», που αποτελείται από Σύρους πρόσφυγες που ζουν μέχρι στιγμής στην Τουρκία, σκοπεύει να βαδίσει προς τα ελληνικά σύνορα, να τα διέλθει και από εκεί να κατευθυνθεί προς την Ευρώπη.

Η «φάλαγγα», όπως ισχυρίζονται τα μέλη της, αποτελείται από τουλάχιστον εκατό χιλιάδες άτομα. Συνολικά, υπάρχουν περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία που ζουν στην Τουρκία.

Οι διοργανωτές της φάλαγγας επέλεξαν την Αδριανούπολη, μια πόλη κοντά στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ως τοποθεσία για την παράνομη διέλευση των συνόρων. Μόλις εισέλθουν στην Ελλάδα, η ανθρώπινη φάλαγγα των 100.000 ατόμων σκοπεύει να κινηθεί βόρεια μέσω των Βαλκανίων και τελικά προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Σουηδία, στην Ολλανδία και στη Βρετανία.

Στην πορεία, η φάλαγγα, η οποία ξεκίνησε να κινείται στις 12 Σεπτεμβρίου, αυξήθηκε από 40.000 σε 100.000 άτομα. Η Γερμανία παρακολουθεί στενά τη μετακίνηση αυτού του τεράστιου ανθρώπινου δυναμικού. Εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν έως και δέκα τέτοιες φάλαγγες προσφύγων κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Με τα μάτια των άλλων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.