Οι ΗΠΑ μετατρέπουν το Καζακστάν σε πεδίο βιολογικών δοκιμών

Οι ΗΠΑ μετατρέπουν το Καζακστάν σε πεδίο βιολογικών δοκιμών

Γιεβγκένι Κόρενεφ (είναι Διδάκτωρ Ιστορίας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εθνικό Κρατικό Πανεπιστήμιο Έρευνας του Σαράτοφ, εμπειρογνώμονας στο Ινστιτούτο Τρέχουσας Διεθνούς Πολιτικής της Διπλωματικής Ακαδημίας του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών).

Μυστικό που έχει καταστεί προφανές

Ένα από τα σημαντικά παράλληλα αποτελέσματα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία είναι η επιβεβαίωση των δεδομένων της αμερικανικής στρατιωτικής και βιολογικής έρευνας στο ουκρανικό έδαφος. Τα τελευταία χρόνια, η ρωσική ηγεσία έχει επανειλημμένα καταγγείλει την ανάπτυξη ενός δικτύου αμερικανικών βιολογικών εργαστηρίων στον μετασοβιετικό χώρο, τα οποία ασχολούνται με άγνωστες ερευνητικές δραστηριότητες που ενδεχομένως σχετίζονται με την ανάπτυξη βιολογικών όπλων. Σε κάθε περίπτωση, η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι οι κατηγορίες αυτές της Μόσχας ήταν αβάσιμες.

Ωστόσο, στο αρχικό στάδιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, συγκεντρώθηκαν αδιάσειστα στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων στο έδαφος πολλών περιοχών της Ουκρανίας, από το Χάρκοβο έως το Λβιβ, με ευρεία οικονομική, επιστημονική, τεχνική και προσωπική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πρόσφατη συνάντηση των κρατών-μελών της Σύμβασης για τα Βιολογικά και Τοξινικά Όπλα (BWC) στη Γενεύη τον Σεπτέμβριο του 2022, η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι διεξάγονταν βιολογικές έρευνες σε πολίτες με χαμηλό εισόδημα και σε ασθενείς σε ψυχιατρικά νοσοκομεία στην Ουκρανία.

Οι Αμερικανοί ήδη από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2022 ήθελαν να εξαλείψουν τα ίχνη του στρατιωτικού-βιολογικού προγράμματός τους στην Ουκρανία, αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω της ταχείας επέμβασης των ρωσικών στρατευμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές. Ως αποτέλεσμα, αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν εσπευσμένα το δικό τους ερευνητικό πρόγραμμα και να επικεντρωθούν στη χρήση παρόμοιων εγκαταστάσεων σε άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Ειδικότερα, στα κράτη της Κεντρικής Ασίας, όπου οι Αμερικανοί είχαν ήδη δημιουργήσει την απαραίτητη υποδομή, καθώς και στον Νότιο Καύκασο και την Ουκρανία.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Οι ΗΠΑ μετατρέπουν το Καζακστάν σε πεδίο βιολογικών δοκιμών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.