Με καθαρό μυαλό και δυνατή ψυχή, σε ένα δύσκολο και σκληρό μέτωπο

Τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα στο μέτωπο.

Η κατάσταση στο μέτωπο ήταν πολύ δύσκολη τον τελευταίο μήνα, δεδομένου ότι οι δυνάμεις των ΕΔΟ/ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση προς την κατεύθυνση του Χάρκοβο.

Ο λόγος για την παρατεταμένη δυσκολία είναι ότι η αποτυχία της άμυνας και της υποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων προς την κατεύθυνση του Χάρκοβο δεν ήταν αποτέλεσμα ενός και μόνο λάθους. Ήταν το αποτέλεσμα ενός συστημικού προβλήματος έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και πόρων που προέκυψε από την αρχή της ειδικής επιχείρησης.

Από την αρχή, τα ρωσικά στρατεύματα ήταν λιγότερα από εκείνα των ΕΔΟ. Η αναλογία δυνάμεων εκτιμήθηκε από διαφορετικούς εμπειρογνώμονες ως 1:2 ή 1:3, αλλά η μεγάλη αριθμητική υπεροχή των ΕΔΟ ήταν προφανής σε όλους.

Στα σχόλια υπάρχει κατά καιρούς ένα ερώτημα, γιατί ξεκίνησαν την ειδική επιχείρηση αν δεν υπήρχαν αρκετές δυνάμεις;

Η ειδική επιχείρηση σε συνθήκες έλλειψης δυνάμεων ξεκίνησε για δύο λόγους – πρώτον, ήταν αδύνατο να μην ξεκινήσει, και δεύτερον, πιθανότατα το αρχικό σχέδιο ήταν να γίνει διαπραγμάτευση. Το Κρεμλίνο δεν υπολόγιζε αρχικά σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας, ιδίως με ολόκληρο το μπλοκ του ΝΑΤΟ.

Ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να καταλάβουν το Χάρκοβο γρήγορα και σχεδόν χωρίς μάχες, όπως είχαν καταφέρει να κάνουν στη Χερσώνα. Αυτό θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στα περαιτέρω γεγονότα.

Περίμεναν ότι οι ΕΔΟ θα παραδιδόταν και ότι θα αναγκάζονταν να πολεμήσει κυρίως με εθνικιστικούς σχηματισμούς, των οποίων ο αριθμός ήταν συγκρίσιμος με εκείνον των δυνάμεων του Ρωσικού στρατού, στην ΕιΣτΕπ.

Αλλά το αρχικό σχέδιο δεν λειτούργησε.

Το Χάρκοβο δεν μπορούσε να καταληφθεί αμέσως, οι ΕΔΟ δεν κατέθεσαν τα όπλα και δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.

Μετά από αυτό, άρχισε μια ολοκληρωμένη στρατιωτική επιχείρηση. Δηλαδή, ένας πόλεμος. Και σε αυτόν τον πόλεμο, τα ρωσικά στρατεύματα έδρασαν σε συνθήκες 2-3 φορές μεγαλύτερης αριθμητικής υπεροχής του εχθρού.

Μέχρι ενός σημείου, η υπεροχή των ΕΔΟ σε ανθρώπινο δυναμικό, αντισταθμίστηκε από την υπεροχή των ΕΔΡΟ στο πυροβολικό και την αεροπορία. Και φυσικά εις βάρος του επαγγελματισμού του ρωσικού στρατού, επειδή το Κίεβο έριξε στο μέτωπο κακώς εκπαιδευμένους επιστρατευμένους στρατιώτες.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Με καθαρό μυαλό και δυνατή ψυχή, σε ένα δύσκολο και σκληρό μέτωπο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.