Χρειάζεται «αυτοσυγκράτηση, στη συγκροτημένη ανασυγκρότηση» στο μέτωπο της Χερσώνα

Τα Ρωσικά στρατεύματα «ανασυγκροτούνται» στο μέτωπο της Χερσώνα.

Στις 4 Οκτωβρίου τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν μια άλλη, τρίτη ανασύνταξη. Αυτή τη φορά στην περιοχή της Χερσώνα, στο τρίγωνο των περιοχών Ζολοτάγια Μπάλκα, Ντουντσάνι και Νταβίντοβ Μπροντ.

Αυτή δεν ήταν τόσο σημαντική ανασύνταξη όσο νωρίτερα στην κατεύθυνση του Λιμάν, όταν τα στρατεύματα αποσύρθηκαν από το Κράσνι Λιμάν προς την Κρεμενούγιο. Ούτε ήταν τόσο μεγάλη όσο στην περιφέρεια του Χάρκοβο, όταν αποσύρθηκαν πίσω από τον ποταμό Όσκολ, αφήνοντας την Μπαλακλέγια, το Ιζιούμ και το μισό Κουπιάνσκ.

Ωστόσο, υπό το πρίσμα των γεγονότων του τελευταίου μήνα, όταν τα ρωσικά στρατεύματα υποχώρησαν επανειλημμένα, εγκαταλείποντας προηγουμένως απελευθερωμένα εδάφη και οικισμούς, μια νέα ανασύνταξη προκάλεσε νέα κρίση απαισιοδοξίας, που σε ορισμένα μέρη μετατράπηκε σε κρίσεις πανικού.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να γίνουν ορισμένες σημαντικές διευκρινίσεις:

Πρώτον, η ανασύνταξη στην περιφέρεια Χερσώνα δεν είναι πραγματικά τόσο μεγάλης κλίμακας όσο οι δύο προηγούμενες. Τα στρατεύματα έχουν αποσυρθεί όχι πολύ μακριά και έχουν καταλάβει πιο ευνοϊκές αμυντικές γραμμές. Αρκετά χωριά γύρω από τα οποία γίνονταν πρόσφατα μάχες έμειναν πίσω. Το Νταβίντοφ Μπροντ βρίσκεται στη ζώνη μάχης σχεδόν συνεχώς από τον Μάιο. Είχε ήδη αλλάξει χέρια αρκετές φορές.

Δεύτερον, τα στρατεύματα αποσύρθηκαν σε προηγουμένως προετοιμασμένες αμυντικές γραμμές και αυτή η ανασυγκρότηση είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό, περισσότερο από ένα μήνα πριν, όταν αναμενόταν μόνο η επίθεση των ΕΔΟ προς την κατεύθυνση της Χερσώνα. Αλλά η πραγματική ανάγκη για την απόσυρση των στρατευμάτων σε αυτή τη γραμμή προέκυψε μόλις χθες.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Χρειάζεται «αυτοσυγκράτηση, στη συγκροτημένη ανασυγκρότηση» στο μέτωπο της Χερσώνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.