Η Σεισάχθεια προειδοποιεί σχετικά με τα βιολογικά όπλα -«Πάρτε τα μέτρα σας». Μην πείτε μετά ότι δεν σας τα είχαμε πει !

Ενημέρωση από τον αντιστράτηγο Ίγκορ Κιρίλοφ, επικεφαλής των στρατευμάτων ακτινοπροστασίας, χημικής και βιολογικής άμυνας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων

26.11.2022

Σχετικά με τα αποτελέσματα της ανάλυσης των εγγράφων

Η ένατη διάσκεψη αναθεώρησης των συμβαλλομένων κρατών της Σύμβασης για τα βιολογικά και τοξινικά όπλα θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου 2022. Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Σύμβασης, οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται κάθε πέντε χρόνια και έχουν ως σκοπό να συζητηθεί η τρέχουσα κατάσταση της Σύμβασης για την απαγόρευση της ανάπτυξης, παραγωγής και αποθήκευσης βακτηριολογικών (βιολογικών) και τοξινικών όπλων και για την καταστροφή τους (BTWC ), θέματα συμμόρφωσης με τις διατάξεις της, καθώς και η επανεξέταση των επιστημονικών και τεχνικών εξελίξεων με δυνατότητες διπλής χρήσης (στο στρατιωτικό και πολιτικό τομέα).

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι τον Σεπτέμβριο, με πρωτοβουλία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε η Συμβουλευτική Συνάντηση των Κρατών Μερών της Σύμβασης, και τον Οκτώβριο η Ρωσία έθεσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τα ζητήματα των παραβιάσεων της BTWC από την Ουκρανία και τις ΗΠΑ.

Οι δυτικές χώρες σαμποτάρισαν έμπρακτα την ψηφοφορία για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τη πρόταση για μια διεθνή έρευνα αναφορικά με τις δραστηριότητες των αμερικανικών βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία ψήφισαν κατά του εγγράφου, ενώ η Ρωσία και η Κίνα ψήφισαν υπέρ. Οι υπόλοιπες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, του Μεξικού και της Νορβηγίας, μέλους του ΝΑΤΟ, απείχαν από την ψηφοφορία.

Παρά το γεγονός ότι το ψήφισμα δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων για να περάσει και το Συμβούλιο Ασφαλείας και συνεπώς απέτυχε να ενεργοποιήσει το μηχανισμό έρευνας, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνει ότι οι στρατιωτικές και βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στην Ουκρανία εγείρουν ερωτήματα ακόμη και μεταξύ των στενότερων συμμάχων τους.

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να συμπεριλαμβάνουν στα δογματικά τους έγγραφα στόχους για την ανάπτυξη των στρατιωτικο-βιολογικών τους δυνατοτήτων.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Η Σεισάχθεια προειδοποιεί σχετικά με τα βιολογικά όπλα -«Πάρτε τα μέτρα σας» Μην πείτε μετά ότι δεν σας τα είχαμε πει !

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.