Ο Πούτιν για την τεχνητή νοημοσύνη – μια ομιλία για νοήμονες.Η συζήτηση.

Γκερμάν Γκρεφ: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ. Έχουμε επιλέξει τρεις σύντομες ομιλίες και τρεις ομιλητές, νέους επιστήμονες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους εδώ. Βρίσκονται σήμερα σε ηγετικές θέσεις στους σχετικούς επιμέρους τομείς ανάπτυξης και εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης.

Και το πρώτο θέμα είναι ίσως ένα θέμα που διεγείρει πολύ όλους τους ερευνητές σήμερα. Έχει να κάνει όχι μόνο με την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κλάδου, αλλά κυρίως με τη διάσωση της ζωής των ανθρώπων, και το αναφέρατε αυτό: είναι η υγεία, είναι η υγειονομική μας περίθαλψη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να ξεκινήσουμε με αυτό ακριβώς το θέμα.

Θεωρούμε επίσης αυτό το θέμα ως προτεραιότητα, έχουμε μια ειδική εταιρεία που ονομάζεται «ΣμπεΜεντ ΤΝ», και με τους εταίρους μας, πρώτα και κύρια, φυσικά, με τη Μόσχα, εισάγουμε νέες, σύγχρονες λύσεις. Στη συνέχεια, οι λύσεις αυτές υλοποιούνται από τους περιφερειακούς μας εταίρους: 63 περιφέρειες συνιστούν σήμερα τους εταίρους μας, οι οποίοι έχουν υλοποιήσει μια μεγάλη δέσμη λύσεων τεχνητής νοημοσύνης και συνεχίζουν να αναπτύσσουν περαιτέρω αυτή την τεχνολογία.

Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω την πρώτη μας επιστήμονα, την Ελένα Σοκολόβα, η οποία θα μιλήσει για το έργο της στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

(Προβάλλεται ένα βίντεο κλιπ.)

Ελένα Σοκολόβα: Συνάδελφοι, καλησπέρα σας

Εκπροσωπώ το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης της Σμπερ και σήμερα θα ήθελα να μιλήσω για τον τρόπο με τον οποίο επιλύουμε ήδη διάφορα πιεστικά προβλήματα της υγειονομικής περίθαλψης με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Μέχρι σήμερα, οι δύο κύριες αιτίες θανάτου – τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στη Ρωσία – παραμένουν οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο καρκίνος. Επιπλέον, το 2019, οι καρδιαγγειακές παθήσεις προκάλεσαν σχεδόν τους μισούς από όλους τους θανάτους στη Ρωσία, ενώ λόγω της καθυστερημένης ανίχνευσης του καρκίνου, 120.000 ασθενείς πεθαίνουν εντός του πρώτου έτους από τη διάγνωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λύσεις μας στοχεύουν στην έγκαιρη ανίχνευση αυτών των ασθενειών.

Οι κύριοι τομείς εργασίας μας επικεντρώνονται στην ανάλυση ιατρικών εικόνων και ιατρικών δεδομένων. Και τώρα θα μιλήσω για ένα παράδειγμα ενός τέτοιου έργου που έχουμε υλοποιήσει στο εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης – ανάλυση αξονικής τομογραφίας θώρακος, η οποία έχει εισαχθεί στην πρακτική υγειονομική περίθαλψη με τη βοήθεια μιας από τις εταιρείες του συμπλέγματος της «ΣμπεΜεντ ΤΝ».Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Ο Πούτιν για την τεχνητή νοημοσύνη – μια ομιλία για νοήμονες.Η συζήτηση

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.