Ο Πούτιν συζητά με τις μητέρες των στρατιωτικών που συμμετέχουν στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση 2ο μέρος

Iρίνα Τασ-ουλ: Γεια σας.

Βλαντίμιρ Πούτιν: Καλησπέρα σας.

Iρίνα Τασ-ουλ: Αγαπητέ Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς!

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προσοχή που δείχνετε και την υποστήριξή που παρέχετε στα παιδιά μας.

Το όνομά μου είναι Ιρίνα Ιγκόρεβνα. Εκπροσωπώ τη Δημοκρατία της Τούβα. Ο μεγαλύτερος γιος μου είναι στην 57η μηχανοκίνητη ταξιαρχία τυφεκιοφόρων στην περιοχή Χαμπάροφσκ. Στις 7 Μαρτίου ξεκίνησε να συμμετέχει στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Στις 30 Απριλίου, όπως έμαθα αργότερα, τραυματίστηκε σοβαρά. Το έμαθα από τον ίδιο στις 7 Μαΐου. Αρχικά μου είπε ότι είχε πρόβλημα, ότι ήταν κρυωμένος. Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι δεν ήθελε να με αναστατώσει. Αλλά, φυσικά, λίγες ημέρες αργότερα επικοινώνησα με τον αναπληρωτή μας από τη Δημοκρατία της Τούβα και ζήτησα τη βοήθειά του για να μάθω τη φύση της ασθένειάς του.

Στη συνέχεια, ο γιος μου υποβλήθηκε σε θεραπεία για περισσότερους από έξι μήνες σε νοσοκομεία: πέντε μήνες στο νοσοκομείο Βισνέφσκι στη Μόσχα και περισσότερο από ένα μήνα σε νοσοκομείο στο Χαμπάροφσκ. Τώρα βρίσκεται στο σπίτι του στη Δημοκρατία της Τούβα. Έχει λάβει βοήθεια με τη μορφή αποκατάστασης στο σανατόριο Σερεμπριάνκα, που έχουμε στο Κιζίλ.

Ως μητέρα ενός τραυματία στρατιώτη που χρειάζεται παρατεταμένη θεραπεία, ανησυχώ σχετικά με δημιουργία ενός συστήματος αποκατάστασης και υποστήριξης των οικογενειών τους όταν έχουν ήδη τραυματιστεί. Θα ήθελα να αναπτυχθεί ένα είδος στοχευμένου προγράμματος, όπου όχι μόνο οι τραυματισμένοι στρατιώτες και μαχητές θα λαμβάνουν βοήθεια, αλλά και οι οικογένειές τους, επειδή αυτές οι μητέρες, οι σύζυγοι, τα παιδιά αντιμετωπίζουν επίσης αυτό το πρόβλημα για πρώτη φορά και δεν καταλαβαίνουν όλοι, δεν ξέρουν πού πρέπει και σε ποιον να απευθυνθούν. Ορισμένες οικογένειες χρειάζονται πολύ χρόνο για να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Επίσης, στη Δημοκρατία της Τούβα, κατόπιν των οδηγιών σας, κατασκευάστηκε το 2020 ένα ιατρικό και διαγνωστικό κέντρο με κύριο μέλημα την προστασία των ανθρώπων από τη λοίμωξη από τον κορονοϊό, και το κέντρο αυτό αποτέλεσε μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος αυτής της πανδημίας. Αλλά τώρα αυτός [ο ιός] έχει ελαχιστοποιηθεί και θα ήθελα αυτό το κέντρο να αποκτήσει το καθεστώς στρατιωτικού νοσοκομείου, ώστε τα παιδιά, αφού φτάσουν στην πατρίδα τους, στην προκειμένη περίπτωση στην Τούβα, να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα μέρος όπου θα τους παρέχεται θεραπευτική αποκατάσταση.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Ο Πούτιν συζητά με τις μητέρες των στρατιωτικών που συμμετέχουν στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση 2ο μέρος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.