Ο πόλεμος του φυσικού αερίου

Ενόσω η ΕΕ οδηγεί τις ευρωπαϊκές χώρες στον δρόμο της ύφεσης και της εξαθλίωσης, ιδίως προσπαθώντας να επιβάλει ανώτατη τιμή στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, η Ρωσία αναπτύσσει τις στρατηγικές ενεργειακές της συνεργασίες με την Κίνα και το Καζακστάν. Είναι κατεπείγον για τις χώρες μας να βάλουν τέλος σε αυτή την αυτοκτονική ατλαντική πολιτική!

Έχουμε ήδη αρθρογραφήσει σχετικά με τον ατλαντικό φανατισμό των ευρωπαϊκών αρχών να επιβάλουν ανώτατη τιμή στην εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου και επίσης όσον αφορά τον διχασμό των χωρών-μελών, ιδίως της Γερμανίας και της Ολλανδίας, οι οποίες αντιλαμβάνονται πολύ καλά τις συνέπειες που θα είχε μια τέτοια απόφαση στην ενεργειακή τους ασφάλεια, δεδομένου ότι η Ρωσία έχει προειδοποιήσει σαφώς ότι δεν πρόκειται να πουλήσει φυσικό αέριο σε χώρες που εφαρμόζουν μονομερή περιορισμό των τιμών.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι συνέπειες θα είναι σημαντικές και για την ίδια τη Ρωσία, δεδομένου ότι υφίσταται αλληλεξάρτηση μεταξύ των χωρών σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία όπως η δική μας. Προκειμένου όμως να ξεφύγει από αυτή την εξάρτηση από την ατλαντικοποιημένη και ως εκ τούτου αναξιόπιστη Δύση, η Ρωσία προέβη χθες σε δύο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, οι οποίες ενδέχεται να αλλάξουν την κατάσταση και να μειώσουν τις επιπτώσεις αυτής της ευρωπαϊκής απόφασης για την ίδια, εάν και εφόσον κάποτε ληφθεί.

Από τη μία πλευρά, η Ρωσία και η Κίνα ανακοίνωσαν ότι θα διευρύνουν τη συνεργασία τους στον ενεργειακό τομέα, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νόβακ:

«Ειδικότερα, σχεδιάζεται κοινός εξοπλισμός για την ενεργειακή βιομηχανί». Επιπλέον, η Μόσχα αύξησε τις πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κίνα κατά 32% κατά τους 10 μήνες του τρέχοντος έτους, ενώ εξακολουθεί να κατέχει τη δεύτερη θέση όσον αφορά το πετρέλαιο», δήλωσε ο Νόβακ.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Ο πόλεμος του φυσικού αερίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.