Χρειάζεται Υπομονή ! επειδή «Ζούμε σε «εκπληκτικούς» καιρούς»

Ζούμε σε «εκπληκτικούς» καιρούς

Olivier Field

Ζούμε σε εκπληκτικούς καιρούς! Σχεδόν με την κυριολεκτική έννοια, αφού είμαστε εθισμένοι στο ψέμα και έχουμε χάσει τη σύνδεσή μας με την πραγματικότητα. Κατακλυζόμενοι από ένα χείμαρρο «πληροφοριών», είμαστε κολλημένοι στη λεπτομέρεια, στη βασική αφήγηση, σε μεθόδους που αδρανοποιούν τη λογική και στο έλεος των σοφισμάτων. Ωστόσο μερικές φορές μια λογική υπόθεση, βασισμένη και δομημένη σε «γεγονότα και συλλογισμούς», μας κάνει να θυμηθούμε ότι μπορούμε ακόμη να σκεφτόμαστε.

Ένας αρθρογράφος, επισημαίνοντας την προφανή σύγχυση υπό το κράτος της οποίας παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ η ρωσική πολιτική στην Ουκρανία, μας εμψυχώνει, διατυπώνοντας μια άλλη πιθανή εκδοχή.

Τα γεγονότα

Στα τέλη Φεβρουαρίου, τα ρωσικά στρατεύματα εισέρχονται στην Ουκρανία, αναπτύσσονται μέχρι και έξω από το Κίεβο και καθηλώνουν την κατάσταση, εμποδίζοντας ουσιαστικά μια επέμβαση των γειτόνων της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ- ελέγχουν de facto τον εναέριο χώρο, καταλαμβάνουν τεράστια εδάφη, και γενικότερα δημιουργούν μια κατάσταση που σχεδόν άμεσα οδηγεί σε διαπραγματεύσεις… Στη συνέχεια, σημειώνεται επιστροφή στο πραγματικό μέτωπο στα ανατολικά, στις ρωσόφωνες περιοχές, ξεκινάει η συστηματική εξόντωση των ουκρανικών στρατευμάτων κρούσης και καθιερώνεται ένας πολύ αργός πόλεμος κινήσεων. Λίγη, αλλά ωστόσο πολύ σημαντική βέβαια, καταστροφή των ουκρανικών υποδομών που θα επιτάχυνε τον παροξυσμό του πολέμου και έτσι θα επιτάχυνε τον τερματισμό της σύγκρουσης. Ο χρόνος περνάει, το ΝΑΤΟ κινητοποιεί τις δυνάμεις του, η Ουκρανία θυμίζει σε έναν βαθμό τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο… με τις συγκρούσεις για την απόκτηση επιρροής και τη τοξική του επίδραση που επιβάλλει τη συγκρότηση δύο στρατοπέδων, όχι τριών. Τέλος, μια τρίτη φάση, δυστυχώς στρατιωτική, ανοίγει με την καταστροφή των υποδομών που είναι χρήσιμες τόσο για τους πολίτες όσο και για τις ΕΔΟ.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Χρειάζεται Υπομονή ! επειδή «Ζούμε σε «εκπληκτικούς» καιρούς»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.