Η Ζαχάροβα στη τακτική ενημέρωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ, στις 30.11.22.3ο μέρος

Ερώτηση: Πώς αντιμετωπίζει η Μόσχα τις επικρίσεις ορισμένων δυτικών χωρών, οι οποίες εξοργίστηκαν από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Κρατική Δούμα και προβλέπει την επιβολή διοικητικών προστίμων για την προπαγάνδα υπέρ των ΛΟΑΤ, την παιδοφιλία και την αλλαγή φύλου;

Μαρία Ζαχάροβα: Πράγματι, πριν από δεκαετίες προσπαθήσαμε να ακούσουμε αν υπάρχει κάτι εποικοδομητικό από αυτή την κριτική. Προσπαθήσαμε επίσης να αναλύσουμε το αρνητικό υπόβαθρο από τη Ρωσία. Τι ανακαλύψαμε; Πρώτα απ’ όλα, ότι αυτό το αρνητικό υπόβαθρο προέρχεται σχεδόν κατά 100% από τη πλευρά της Δύσης. Ωστόσο, δεν μπορεί να είναι έτσι. Δεν μπορεί να υπάρχει απόλυτα αρνητική κριτική για όλα όσα συμβαίνουν. Κάπου, κάπου μπορεί να συμβαίνει και κάτι καλό, σωστά; Αρκεί να μην υπάρχει προκατάληψη. Δεν μπορεί να υπάρχει λοιπόν μόνο το «κακό». Όταν αυτοί που κάνουν κριτική βλέπουν να υπάρχει μόνο το «κακό», τότε προφανώς δεν πρόκειται για κριτική αλλά για προπαγάνδα, για χρήση της πληροφορίας κατά τη κρίση τους και για χειραγώγηση των κοινωνικών αντιδράσεων προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες.

Δεύτερον, καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει νόημα σε αυτή την προκατειλημμένη άποψη. Είναι σημαντικό για τη Δύση να διατηρεί ένα ορισμένο επίπεδο αρνητικής αντίδρασης, σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, πάντοτε και με κάθε ευκαιρία. Άλλοτε το αυξάνει ή το μειώνει ελαφρώς, χωρίς όμως ποτέ να «αλλάζει το μοτίβο». Ό,τι κι αν κάνουμε, όπως κι αν το κάνουμε, όλα όσα κάνουμε, προκαλούν μια και μοναδική αντίδραση – μια αρνητική αντίδραση. Όμως δεν μπορεί να είναι πάντοτε έτσι. Υπάρχουν και κάποια πράγματα που τυχαίνει να γίνονται, και με αυτούς ακόμη, τους «κανόνες» της Δύσης, και που είναι σωστά, φυσιολογικά και καλά. Αλλά ακόμη και τότε, δεν υπάρχει καμία απολύτως θετική αντίδραση σε αυτά.

Από ένα σημείο και μετά καταλάβαμε ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κριτική, γιατί δεν πρόκειται για κριτική. Ρωτήσατε «ποια είναι η αντιμετώπιση» και «ποια είναι η στάση»; Ακριβώς έτσι αντιμετωπίζεται, με τον κατάλληλο τρόπο. Όχι ως κάποιου είδους κριτική που αξίζει τον κόπο να υποβληθεί σε ανάλυση, αλλά ως μεροληπτική άποψη και ρωσοφοβική προπαγάνδα. Και υπάρχει μόνο μία αντιμετώπιση σε αυτό: να παρουσιάσει κανείς τη δική του θέση και να ασχοληθεί με την απόκρουση των παραπλανητικών και ψευδών ισχυρισμών. Με λίγα λόγια, «μπορεί τα σκυλιά να γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωράει, και συνεχίζει το δρόμο για τον προορισμό του».Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Η Ζαχάροβα στη τακτική ενημέρωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ, στις 30.11.22.3ο μέρος

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.