Κίνα: Όταν η πολιτική (μηδενικού COVID) αποδίδει, εκεί που κάποιοι περίμεναν κοινωνικές εξέγερσεις

Οι περισσότερες πόλεις στο Zhejiang της Ανατολικής Κίνας διέκοψαν τη διενέργεια των μαζικών μοριακών τεστ και τα υποχρεωτικά υγειονομικά πρωτόκολλα, για τη πρόσβαση στα δημόσια μεταφορικά μέσα.

Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών περιοχών σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της γειτονικής Σαγκάης, οι τοπικές αρχές σε αρκετές πόλεις στην επαρχία Ζετζιάνγκ της Ανατολικής Κίνας ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι τα υποχρεωτικά αρνητικά αποτελέσματα των εξετάσεων και οι πράσινοι υγειονομικοί κώδικες δεν απαιτούνται πλέον για τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών και την είσοδο σε δημόσιους χώρους από τη Δευτέρα.

Οι ομάδες εργασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της πανδημίας σε πολλά μέρη της επαρχίας Zhejiang, συμπεριλαμβανομένων των Hangzhou, Ningbo και Wenzhou, δημοσίευσαν τις τελευταίες πολιτικές στους επίσημους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως μέρος μιας σειράς 20 βελτιστοποιημένων μέτρων και προσαρμογής για την καταπολέμηση της COVID-19, που άρχιζαν να εφαρμόζονται από τα μέσα Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πρόσφατες πολιτικές, οι καθιερωμένοι μαζικοί έλεγχοι με μοριακά τεστ δεν θα διεξάγονται πλέον, αλλά οι υπηρεσίες ελέγχου θα εξακολουθούν να παρέχονται στους πολίτες που τις χρειάζονται.

Εκτός από χώρους όπως τα γηροκομεία, τα ιδρύματα πρόνοιας, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, τα αρνητικά αποτελέσματα της εξέτασης νουκλεϊκού οξέος και οι πράσινοι κωδικοί υγείας δεν απαιτούνται πλέον για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς και την είσοδο σε δημόσιους χώρους.

Η επαρχία Zhejiang ανέφερε 517 τοπικά επιβεβαιωμένα κρούσματα και 456 ασυμπτωματικές λοιμώξεις το Σάββατο, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Μέχρι το Σάββατο, η Zhejiang είχε αναφέρει συνολικά 4.708 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλαίσιο του τελευταίου πανδημικού κύματος.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Κίνα: Όταν η πολιτική (μηδενικού COVID) αποδίδει, εκεί που κάποιοι περίμεναν κοινωνικές εξέγερσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.