Και ενώ οι Αμερικανοί «μπλοκάρουν τα τσιπάκια», οι Κινέζοι καλλιεργούν ρύζι στο διάστημα

Οι πρώτοι σπόροι ρυζιού στον κόσμο που συλλέχθηκαν από σύγκομιδή σε τροχιά επί του διαστημικού σταθμού της Κίνας, επιστρέφουν τώρα στη Γη

Global Times

Fan Anqi και Fan Wei

Με την επιστροφή του πληρώματος του Shenzhou-14 το βράδυ της Κυριακής, η τρίτη παρτίδα δειγμάτων διαστημικών επιστημονικών πειραμάτων που έφτασαν με την κάψουλα επιστροφής παραδόθηκε στο Πεκίνο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων στον κόσμο δενδρυλλίων ρυζιού που συλλέχθηκαν μετά από καλλιέργεια στο διάστημα.

Οι πειραματικοί σπόροι του Arabidopsis thaliana, ή αλλιώς του κάρδαμου, αναπτύχθηκαν επίσης πλήρως στον διαστημικό σταθμό. Τα δύο φυτά έζησαν 120 ημέρες διαστημικής καλλιέργειας και ολοκλήρωσαν ολόκληρη τη διαδικασία ανάπτυξής τους από σπόρο σε σπόρο.

Το ρύζι, η καλλιέργεια που τρέφει σχεδόν τον μισό πληθυσμό του πλανήτη, θεωρείται σημαντικός υποψήφιος για το σύστημα υποστήριξης της ζωής σε μελλοντικές επανδρωμένες εξερευνήσεις στο βαθύ διάστημα.

Το κάρδαμο είναι ένα χειμερινό ετήσιο φυτό με σχετικά σύντομο κύκλο ζωής και αποτελεί δημοφιλή οργανισμό-μοντέλο στη βιολογία και τη γενετική των φυτών.

Για να μπορέσει ο άνθρωπος να επιβιώσει στο διάστημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι τα φυτά μπορούν να ολοκληρώσουν την εναλλαγή των γενεών τους και να αναπαραχθούν με επιτυχία στο διάστημα, δήλωσαν οι ειδικοί. Ως εκ τούτου, η χρήση της διαστημικής μικροβαρύτητας για την αναπαραγωγή του ρυζιού είναι μια από τις σημαντικές κατευθύνσεις της έρευνας της διαστημικής βοτανικής.

Προηγουμένως, μόνο το κρίταμο, η ελαιοκράμβη, ο αρακάς και το σιτάρι είχαν αναπτυχθεί επιτυχώς από σπόρο σε σπόρο στο διαστημικό περιβάλλον, αλλά το ρύζι δεν είχε καταφέρει να ολοκληρώσει τον πλήρη κύκλο ανάπτυξής του σε παρόμοιες συνθήκες.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Και ενώ οι Αμερικανοί «μπλοκάρουν τα τσιπάκια», οι Κινέζοι καλλιεργούν ρύζι στο διάστημα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.