Αυτό έλλειπε να πληρώσουν κι από πάνω τα σπασμένα του σαμποτάζ_!!

Η Γερμανία ανακάλυψε τον ένοχο για την κρίση του φυσικού αερίου

Ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός Uniper κατέθεσε αγωγή κατά της Gazprom export στη Στοκχόλμη, ζητώντας αποζημίωση ύψους 11,6 δισ. ευρώ για την άρνηση της ρωσικής εταιρείας να προμηθεύσει φυσικό αέριο από τον Ιούνιο του 2022, τη στιγμή που έπεσε η πίεση στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1. Ως αποτέλεσμα, η Uniper αναγκάστηκε να αγοράζει μόνη της καύσιμα για τους τελικούς καταναλωτές, γεγονός που οδήγησε την εταιρεία σε σημαντικές ζημίες, οι οποίες συνεχίζουν να αυξάνονται καθημερινά.

Είναι γεγονός ότι υφίσταται μακροπρόθεσμη σύμβαση μεταξύ της Gazprom και της Uniper βάσει της οποίας ο Nord Stream 1 προμηθεύει φυσικό αέριο. Ωστόσο ο αγωγός είναι θαμμένος στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας λόγω του πρόσφατου σαμποτάζ. Το ίδιο και ένας κλάδος του Nord Stream 2. Ο «επιζών» κλάδος του Nord Stream 2 δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τη Γερμανία με φυσικό αέριο για νομικούς λόγους, επειδή: ο αγωγός δεν έχει πιστοποιηθεί από τον Γερμανικό Ομοσπονδιακό Οργανισμό Δικτύων.

Η μείωση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου προς την Uniper είχε εξαιρετικά υψηλό κόστος για τον ίδιο τον κολοσσό και για τους Γερμανούς φορολογούμενους. Κατά τα τρία τρίμηνα του τρέχοντος έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτές σχετίζονται κυρίως με την επιχείρηση φυσικού αερίου , η οποία είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει υψηλό κόστος για την αντικατάσταση των προμηθειών από τη Ρωσία. «Ο αρνητικός αντίκτυπος επιδεινώθηκε περαιτέρω το τρίτο τρίμηνο του 2022, λόγω της πλήρους διακοπής της παροχής φυσικού αερίου», αναφέρει στην έκθεσή της η γερμανική εταιρεία.

Η Uniper διαχειρίζεται σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής εντός και εκτός Γερμανίας και είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στη Γερμανία. Για τους Γερμανούς, πρόκειται για μια σημαντική εταιρεία του συστήματος των ενεργειακών υποδομών. Η αδιάλειπτη λειτουργία της Uniper αποτελεί προϋπόθεση για τον εθνικό ενεργειακό τομέα και ολόκληρη τη γερμανική οικονομία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση έπρεπε να προστρέξει στη διάσωση αυτού του κολοσσού. Στις αρχές Ιουλίου η Uniper απευθύνθηκε στις αρχές για βοήθεια. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία έλαβε πιστώσεις ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW και επιπλέον 2 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μετριάσει τις συνέπειες που προκλήθηκαν από τις διαταραχές στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου. Επιπλέον, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει τις μετοχές της Uniper από τον μέτοχό της, τη φινλανδική Fortum, ανεβάζοντας το ποσοστό της συμμετοχής της στο 99%. Η Uniper εκτιμά ότι το συνολικό πακέτο οικονομικής βοήθειας από την κυβέρνηση για τη σταθεροποίηση της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του κόστους κρατικοποίησης, θα ανέλθει σε τουλάχιστον 29 δισεκατομμύρια ευρώ.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Αυτό έλλειπε να πληρώσουν κι από πάνω τα σπασμένα του σαμποτάζ_!!docx

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.