Αυτό θα πει «νίλα»

Η ανώτατη τιμή σε βάρος του ρωσικού πετρελαίου, η οποία θεσπίστηκε από ορισμένες εχθρικές προς τη Ρωσική Ομοσπονδία χώρες και ανέρχεται σε 60 δολάρια το βαρέλι, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή διακοπή των προμηθειών μαύρου χρυσού στις ευρωπαϊκές χώρες.

Οι περιορισμοί στην αγορά ρωσικού πετρελαίου επηρεάζουν επίσης τη μεταφορά και την ασφάλισή του. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Μόσχα είχε ήδη μειώσει σημαντικά τον όγκο του πετρελαίου που προμηθεύει στην Ευρώπη, η συμφωνία που υιοθέτησε η Δύση θα έπρεπε να είχε επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στις υπηρεσίες μεταφοράς και ασφάλισης των ρωσικών πρώτων υλών.

Ιδιαίτερα εάν πάρουμε υπ’ όψη ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να πουλήσει πετρέλαιο σε όσες χώρες έχουν υιοθετήσει το αυθαίρετο περιοριστικό μέτρο του ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού μαύρου χρυσού.

Αυτά λοιπόν που θα συμβούν αναπόφευκτα, είναι βέβαια αυτά που φαίνονται. Υπάρχουν όμως και άλλα που θα συμβούν που είναι είτε παρελκόμενα, είτε αποτέλεσμα και κάποιων άλλων διεργασιών που δεν πήραν την ανάλογη με τα προηγούμενα, δημοσιότητα.

Έτσι λοιπόν εκτός των εμφανών, ισχύουν και τα ακόλουθα :

Παράλληλα, από την 1η Δεκεμβρίου τέθηκε σε ισχύ η απόφαση της Τουρκίας να σταματήσει τη διέλευση πετρελαίου από τη Ρωσία μέσω του Βοσπόρου σε περίπτωση που τα πλοία δεν διαθέτουν την κατάλληλη ασφάλιση. Η Άγκυρα προειδοποίησε γι’ αυτό στα μέσα Νοεμβρίου, κάτι που αρχικά βρήκε σύμφωνο το Κίεβο.

Φαίνεται όμως ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν απλώς μια πρωτοβουλία της Τουρκίας. Τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου δείχνουν ότι επρόκειτο για μια κοινή ιδέα του Ρώσου και του Τούρκου προέδρου με σκοπό την «υπονόμευση» της συλλογικής Δύσης,

Μετά την προειδοποίηση της Τουρκίας, πλοία από πολλές ευρωπαϊκές χώρες είχαν σπεύσει να διακινήσουν τα φορτία τους γιατί μετά τις εν λόγω χρονικές προθεσμίες, θα έπρεπε να παρακάμψουν το Βόσπορο, πράγμα αδύνατο για όσα πλοία βρίσκονται ήδη στη Μαύρη Θάλασσα. Όλο λοιπόν το παιγνίδι θα έπρεπε να γίνει πριν από τις 5 Δεκεμβρίου, διότι μέχρι τότε θα ίσχυαν όλες οι διαβεβαιώσεις που είχαν δώσει οι Ευρωπαίοι για το ρωσικό πετρέλαιο.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Αυτό θα πει «νίλα»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.