Γι αυτούς που έβλεπαν την πανδημία να φουντώνει στην Κίνα

Τέλος στη διενέργεια υποχρεωτικών μοριακών ελέγχων, στα νοσοκομεία στις περισσότερες επαρχίες της Κίνας

Global Times

05.12.2022

Τα Νοσοκομεία σε πολλές επαρχίες της Κίνας ανακοίνωσαν ότι οι υπηρεσίες τους για την διενέργεια υποχρεωτικών μοριακών ελέγχων, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες στο ευρύ κοινό χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη ιατρική ανάγκη, γεγονός που θεωρείται ένα ακόμη βήμα σε μια πρόσφατη σειρά βελτιστοποίησης της πολιτικής πρόληψης και ελέγχου επιδημιών.

Τις τελευταίες ημέρες, πολλά νοσοκομεία σε διάφορες περιοχές σε επαρχιακό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των Anhui της Ανατολικής Κίνας, Guangdong της Νότιας Κίνας, Guangxi, Sichuan της Νοτιοδυτικής Κίνας, Yunnan και Tianjin της Βόρειας Κίνας, ανακοίνωσαν ότι οι χώροι στους οποίους γίνονταν προηγουμένως μοριακά τεστ, δεν θα είναι πλέον ανοικτοί στο κοινό, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος διασταυρούμενης μόλυνσης εντός των νοσοκομείων.

Την Κυριακή, οι τοπικές αρχές της περιφέρειας Ninghe της Tianjin ανακοίνωσαν ότι όλες οι ιατρικές υποδομές εντός της περιφέρειας δεν θα είναι πλέον ανοικτές για τον πληθυσμό σε επίπεδο κοινότητας. Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη μπορούν να πηγαίνουν στα σημεία δειγματοληψίας που έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους για τη διενέργεια εξετάσεων, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ορισμένα νοσοκομεία στο Μποζού, Ανχούι και στο Πουμπέι, Γκουανγκσί, εξέδωσαν επίσης παρόμοιες ανακοινώσεις. Μερικά από αυτά τα νοσοκομεία ανέφεραν συμπληρωματικά, ότι η αναστολή αυτών των λειτουργιών γίνεται με σκοπό να διασφαλιστεί ότι το πλήθος των ατόμων που κάνουν μοριακά τεστ, δεν θα διασταυρώνεται με το προσωπικό του νοσοκομείου, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος διασταυρούμενης λοίμωξης εντός του νοσοκομείου.

Ένα νοσοκομείο στο Shantou, του Guangdong, μετέφερε ένα χώρο διενέργειας μοριακών τεστ με πρόσβαση σε κοινοτικό επίπεδο, που προηγουμένως βρίσκονταν μέσα στο νοσοκομείο, σε εξωτερικό χώρο, έτσι ώστε το κοινό που χρειάζεται να υποβληθεί σε εξέταση να μην είναι υποχρεωμένο να εισέρχεται πλέον εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αυτό το νέο μέτρο προσαρμογής που ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές θεωρείται ένα ακόμη βήμα στην πρόσφατη βελτιστοποίηση των μέτρων πρόληψης και ελέγχου της COVID-19 στην Κίνα.

Τουλάχιστον δώδεκα πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα προσάρμοσαν και βελτιστοποίησαν περαιτέρω τα μέτρα ελέγχου της πανδημίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των απαιτούμενων συχνών μαζικών εξετάσεων με μοριακά τεστ και των υποχρεωτικών αποτελεσμάτων των εν λόγω εξετάσεων, προκειμένου να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ορισμένες πόλεις, όπως η Zhuhai στην Guangdong και η Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας, προέτρεψαν τους κατοίκους να μην κάνουν πλέον μοριακά τεστ, εκτός αν είναι απαραίτητο, ενώ άλλα μέρη αναζήτησαν νέα μέτρα, όπως το να επιτρέπεται σε ορισμένα άτομα με θετικό αποτέλεσμα να παραμένουν απλώς σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.