Όταν δεν υπάρχουν αναστολές στην αλαζονεία της εξουσίας κι όταν δεν υπάρχει κι ο κατάλληλος αντίλογος

Μην μπορώντας να παραδεχθεί την ανωτερότητα της κινεζικής στρατηγικής των «μηδενικών κρουσμάτων COVID», αλλά και ταυτόχρονα την ικανότητα του κινεζικού συστήματος να εξασφαλίσει την άρτια και αποτελεσματική εφαρμογή της

μην μπορώντας επίσης να παραδεχθεί τα τραγικά λάθη των εκτιμήσεων και προβλέψεων των δυτικών ΜΜΕ, που έβλεπαν αντί για μια Κίνα που αντιμετώπιζε με επιτυχία την πανδημία, αυταρχικές πολιτικές δημόσιας υγείας, κατασταλτικά υγειονομικά μέτρα, βίαιες συλλήψεις, με το ζόρι καραντίνες, λαϊκές διαμαρτυρίες, εξεγέρσεις, μέχρι και ανατροπή του καθεστώτος !!!

μην μπορώντας να συγκαλύψει το γεγονός ότι η εικόνα που παρουσίαζαν τα ΜΜΕ στο διεθνές κοινό, ήταν προκατασκευασμένη στα φτηνιάρικα στούντιο, με χρυσοπληρωμένες όμως παραγωγές

η γνωστή και μη εξαιρετέα φάτσα, ο πρώην πρέσβης της Γαλλίας στις ΗΠΑ, ο Gérard Araud, έδωσε τη δική του εξήγηση στο περιοδικό Le Point, σχετικά με τη πρόσφατη θεαματική χαλάρωση των μέτρων στις περισσότερες περιοχές της Κίνας, μετά την επιτυχή αντιμετώπιση του πρόσφατου κύματος από την έξαρση της COVID-19, υποστηρίζοντας ότι:

«οι αρχές (της Κίνας) αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Παρά τον κίνδυνο έκρηξης της επιδημίας σε μια γηράσκουσα χώρα με ένα ακόμα πρωτόγονο σύστημα υγείας, αυτή την εβδομάδα έδωσε προσεκτικά σημάδια χαλάρωσης των απαγορεύσεων που συνδέονται με την Covid».

Ένα «πρωτόγονο σύστημα υγείας» λοιπόν, το κινεζικό σύστημα;

– Ένα σύστημα που έχτισε νοσοκομείο τεραστίων διαστάσεων μέσα σε λίγες μόνο μέρες κατά την έναρξη της πανδημίας, μέσα στο Φλεβάρη του 2020!!

– Ένα σύστημα που περιόρισε τους θανάτους από την πανδημία σε 5.230, ενώ η Γαλλία είχε 158.000 κατά την ίδια περίοδο !!!

– Ένα σύστημα που κατάφερε να ανακάμψει από την πανδημία και

– μια χώρα που ανέκαμψε οικονομικά ήδη από το τρίτο τρίμηνο του 2020 !!!

Δεν συνεχίζουμε γιατί ο κατάλογος των επιτευγμάτων είναι μακρύς.

Μακρύτερος όμως είναι ο κατάλογος των αποτυχιών και κυρίως σε επίπεδο ανθρωπίνων απωλειών και αχρηστευμένων ατόμων με post – COVID, στις δυτικές χώρες με πρώτη και καλύτερη τις ΗΠΑ. Σε όλες αυτές επικράτησε η στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης», καμουφλαρισμένη με το «μαγικό φίλτρο» του εμβολίου, που χρησίμευσε σαν άλλοθι για τις κυβερνήσεις των «προηγμένων» δυτικών και δυτικότροπων κρατών !!

Αλλά και πάλι, πρέπει να θυμίσουμε στην Εξοχότητά του, ότι από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μόνο η Γαλλία δεν ήταν σε θέση να παράγει το δικό της εμβόλιο, όπως και πόσες φορές έφτασε σε υπερπληρότητα των κλινών ΜΕΘ, χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε τους μαζικούς θανάτους στα γηροκομεία.

Ως πρώην πρέσβης στην Ουάσιγκτον, μπορεί επίσης να συγκρίνει το προσδόκιμο ζωής των Κινέζων (78,2 έτη) με αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών (76,1 έτη), όπου ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες θάνατοι αποδίδονται στο Covid.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.