Καλό χειμώνα και με ένα καλό μοντέλο υπολογισμού «ενεργειακής θνητότητας», κατά τα στατιστικά πρότυπα της πανδημίας!

Αυτόν τον χειμώνα δοκιμάζεται η αντοχή της Ευρώπης. Το πραγματικό μέσο κόστος φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας για τις ευρωπαϊκές κατοικίες είναι 144% και 78% (αντίστοιχα) υψηλότερο από τα στοιχεία για την περίοδο 2000-19.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν καθιερώσει προγράμματα μεταφοράς μετρητών για να βοηθήσουν τους πολίτες να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας, γεγονός που αναμένεται να μειώσει τους κοινωνικο- οικονομικούς κραδασμούς.

Η Λιθουανία ως ευρωπαϊκό κράτος αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα. Η λιθουανική κυβέρνηση έκανε επίσης κάποιες προσπάθειες να εξομαλύνει την κατάσταση προσφέροντας αποζημίωση για την τιμή της ενέργειας στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Τα μέτρα αυτά έχουν γίνει πραγματική βοήθεια για όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν μόνοι τους στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Με τη σειρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί την κατάσταση και διατυπώνει συστάσεις προς τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Στα τέλη Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2023 που εγκρίθηκε από το λιθουανικό Seimas (Κοινοβούλιο) δεν είναι πλήρως σύμφωνος και διαβίβασε τη σύσταση του Συμβουλίου της ΕΕ για το 2022 προς τη Λιθουανία να περιορίσει την αύξηση των δαπανών και να ακολουθήσει ουδέτερη δημοσιονομική πολιτική.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη λιθουανική κυβέρνηση να περιορίσει τις δαπάνες, για παράδειγμα περιορίζοντας την αποζημίωση για τις τιμές της ενέργειας στις πιο ευάλωτες ομάδες.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Καλό χειμώνα και με ένα καλό μοντέλο υπολογισμού «ενεργειακής θνητότητας», κατά τα στατιστικά πρότυπα της πανδημίας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.