Είναι ακόμη μακρυά η ομαλότητα; …. σκάσε και κολύμπα !

Αποκλειστικό: Η προ της πανδημίας ομαλότητα θα επανέλθει μόνο μετά την υποβάθμιση της διαχείρισης της COVID στη «κατηγορία Γ», δήλωσε κορυφαίος Κινέζος επιδημιολόγος

Fan Wei και Zhao Yusha

Global Times

Η υποβάθμιση της διαχείρισης του COVID-19 από την κατηγορία Α στην κατηγορία Β εξαρτάται κυρίως από το αν ο επιστημονικός κόσμος είναι βέβαιος ότι η παθογένεια και τα ποσοστά θνησιμότητας του κοροναϊού μειώνονται, δήλωσε στους Global Times ένας πρώην επικεφαλής επιδημιολόγος του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), λέγοντας ότι η προσαρμογή θα γίνει σε κατάλληλο χρονικό σημείο.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στους Global Times, ο Zeng Guang δήλωσε ότι η μετάβαση για τέτοιου είδους προσαρμογές αποκτά δυναμική μέσα στον επιστημονικό κόσμο. Επισήμανε ότι οι νέες παραλλαγές του κοροναϊού μεταδίδονται ταχύτερα από πριν, αλλά προκαλούν χαμηλότερο ποσοστό παθογένειας με τον ιό να προσβάλλει περισσότερο τις ανώτερες αναπνευστικές οδούς παρά τους πνεύμονες, όπως επίσης, οι περισσότεροι από τους προσβεβλημένους έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα.

Ο εμπειρογνώμονας δήλωσε επίσης ότι ακόμη και η υποβάθμιση στην κατηγορία Β δεν εγγυάται ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στην προ της πανδημίας κατάσταση ομαλότητας. Μόνο αφού η χώρα έχει απορροφήσει τους κραδασμούς από τον ιό και η καμπύλη ισοπεδωθεί και η COVID-19 αντιμετωπιστεί ως γρίπη, όταν δεν θα χρειάζεται να αναφέρονται αριθμοί κρουσμάτων κάθε μέρα, δεδομένου ότι τα κρούσματα θα έχουν ελαχιστοποιηθεί και η εστίαση θα είναι στη θεραπεία των σοβαρών κρουσμάτων, τότε μόνον μπορεί η διαχείριση της COVID-19 να υποβαθμιστεί περαιτέρω στην «κατηγορία Γ» και τότε οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν εκ νέου την κανονική τους ζωή, δήλωσε ο Zeng.

Η Κίνα πρόσφατα προσάρμοσε και βελτιστοποίησε την αντίδρασή της στην COVID με την απελευθέρωση 10 νέων μέτρων, μεταξύ των οποίων το να επιτρέπεται στους ασυμπτωματικούς φορείς και στους ασθενείς με ήπια COVID-19 και σε όσους πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις να βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. Η νέα αυτή προσαρμογή συνοδεύτηκε από συζητήσεις μεταξύ των ακαδημαϊκών, σχετικά με το αν η διαχείριση του COVID-19 θα πρέπει να υποβαθμιστεί στην κατηγορία Β.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Είναι ακόμη μακρυά η ομαλότητα; …. σκάσε και κολύμπα !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.