Τεκτονικές αλλαγές ενάντια στις αρχιτεκτονικές των σύγχρονων τεκτόνων

Το προφίλ της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη Γερμανία δείχνει ότι η βιομηχανία – ο πυρήνας της εθνικής οικονομίας – έχει επωμιστεί το κύριο βάρος της εξοικονόμησης. Τα νοικοκυριά και ο ενεργειακός τομέας καταναλώνουν φυσικό αέριο σχεδόν με τον ίδιο ρυθμό, όπως και πριν. Αυτό πιθανώς οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία λαμβάνουν άμεσες και έμμεσες επιδοτήσεις από την κυβέρνηση, οπότε το πρόβλημα των απότομα αυξημένων λογαριασμών δεν έχει γίνει ακόμη αισθητό, στο βαθμό που θα ‘πρεπε και που αντιστοιχεί στο πραγματικό κόστος.

Τελικά, η πραγματική βιομηχανία είναι αυτή που υποφέρει πρώτη και καλύτερη από τον «πόλεμο των αερίων» και ταυτόχρονα εκείνη που δημιουργεί τη γερμανική ευημερία, εξασφαλίζοντας, μισθούς, φόρους, κεφάλαια. Την ίδια στιγμή, από την άλλη πλευρά των συνόρων (αν και όχι στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία), στην Ουγγαρία, δηλαδή μέσα στην ίδια την ΕΕ, για παράδειγμα, οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου είναι πολύ χαμηλότερες από ό,τι στις «ανεπτυγμένες» χώρες. Ήδη τώρα οι ναυαρχίδες της γερμανικής βιομηχανίας – BMW, BASF κ.λπ. – κάνουν μεγάλα βήματα για να βγουν από το βυθιζόμενο πλοίο της Γερμανίας. Ξέρουν ότι δεν πρόκειται να μετατραπεί σε υποβρύχιο, αλλά σε «ναυάγιο».Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Τεκτονικές αλλαγές ενάντια στις αρχιτεκτονικές των σύγχρονων τεκτόνων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.