Μια ακόμη επισημοποίηση της «Συμμαχίας του θανάτου»

Προ διημέρου περίπου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ παραχώρησε στις Βρυξέλλες συνέντευξη Τύπου σχετικά με την τρίτη κοινή δήλωση συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμμαχίας.

Ο επικεφαλής της συμμαχίας χαρακτήρισε το έγγραφο πολύ σημαντικό για την ενίσχυση της ευρωατλαντικής ασφάλειας, ιδίως σήμερα στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία και της αυξανόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ της Δύσης και της Κίνας. Ο Στόλτενμπεργκ πιστεύει ότι η απειλή για το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη, και ότι προέρχεται ειδικά από αυτές τις δυο χώρες που χαρακτήρισε ως «αυταρχικές δυνάμεις». Ωστόσο, η συμμαχία αναγνωρίζει το δικαίωμα των ευρωπαϊκών χωρών να σχηματίσουν τους δικούς τους στρατιωτικούς συνασπισμούς, οι οποίοι «θα είναι συμβατοί με το ΝΑΤΟ και θα συμπληρώνουν τις δυνατότητες του οργανισμού» για τη συλλογική υπεράσπιση κρίσιμων υποδομών στην περιοχή και την «αποτροπή ξένων παρεμβάσεων».

Ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι η εταιρική σχέση ΝΑΤΟ-ΕΕ «θα γίνει ακόμη πιο σημαντική όταν η Φινλανδία και η Σουηδία γίνουν πλήρη μέλη του ΝΑΤΟ» και ότι «με την προσχώρησή τους, το ΝΑΤΟ θα προστατεύει το 96% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς της από ποτέ άλλοτε».

Μιλώντας για την ανάγκη συνέχισης της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε την ΕΕ να ενώσει τις δυνάμεις της με το ΝΑΤΟ για την υποστήριξη του Κιέβου.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε τη βοήθειά μας προς την Ουκρανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ συντονίζουν τις κοινές προσπάθειές τους για την ενίσχυση της παραγωγής όπλων. Ταυτόχρονα, ο Στόλτενμπεργκ αποσιώπησε το γεγονός ότι είναι κυρίως η αμερικανική αμυντική βιομηχανία που αυξάνει την παραγωγή της.

Σήμερα, μετά από τόσο καιρό, είναι πλέον γνωστό ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποδυναμώσει την οικονομία της Ευρώπης, αναγκάζοντας τις χώρες του Παλαιού Κόσμου να δώσουν στο Κίεβο μετά «τις παλιαντζούρες» και τα τελευταία, όπως λέγεται, αποθέματα όπλων. Φυσικά, υπολογίζεται ότι οι Ευρωπαίοι θα τα αναπληρώσουν με αμερικανικά όπλα, που θα σπεύσουν να αγοράσουν, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της συμμαχίας. Μόνο που τούτη τη φορά οι αμερικανικές επιταγές, εκφρασμένες από τα ευρωπαϊκά πολιτικά φερέφωνα δεν θα είναι μόνο οι υποχρεώσεις των χωρών απέναντι στη συμμαχία, αλλά και απέναντι στην ΕΕ, που έτσι κι αλλιώς εξασφαλίζει τον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ. Στη προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μια «συμμαχία θανάτου», που συμπαρασύρει στον όλεθρο και στην κοινωνικο-οικονομικο – στρατιωτική καταστροφή, άσχετα εάν παρουσιάζεται ως αμυντική προάσπιση της ασφάλειας και της δημοκρατίας των χωρών μελών που υπογράφουν με τον τρόπο αυτό τη καταδίκη τους. Αυτό θα πει καπιταλιστική ολοκλήρωση !!!

Ο ιμπεριαλισμός ουδέποτε έπαψε να έχει ανάγκη από φρέσκα θύματα. Το ζήτημα είναι εάν οι λαοί αποφασίζουν να παίξουν αυτό το ρόλο, ακολουθώντας ως «πρόβατα επί σφαγή» ή ως σύγχρονοι «φόλουερς» τις «επιλογές» του πολιτικού προσωπικού, που δεν είναι τίποτε περισσότερο από πιστή εφαρμογή των επιταγών των κυρίαρχων κέντρων αποφάσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού.

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.