Τα καλά τα παλληκάρια ξέρουν κι άλλα μονοπάτια

Η Ρωσία βρήκε άλλο ένα παραθυράκι για να παρακάμψει τις κυρώσεις στις αγορές πετρελαίου

– Στη Σιγκαπούρη, η ζήτηση πετρελαίου στις δεξαμενές αποθήκευσης αυξάνεται. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι τα ρωσικά καύσιμα αναμειγνύονται με άλλα μη εγκεκριμένα καύσιμα, επιτρέποντάς στους μεσάζοντες να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και να αυξάνουν τα κέρδη τους. Το μείγμα επανεξάγεται στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

– Ο αντιπρόεδρος της Miyabi Industries, μιας εταιρείας συμβούλων με έδρα τη Σιγκαπούρη, εκτιμά ότι η πώληση αποφέρει κέρδη έως και 20% στους παίκτες της αγοράς.

– Αυτή είναι η τάση από τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με το Bloomberg, και τον Δεκέμβριο, οι τερματικοί σταθμοί της Σιγκαπούρης παρέλαβαν διπλάσιο όγκο ρωσικού πετρελαίου και μαζούτ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

– Η προσφυγή στη Σιγκαπούρη ως κόμβο για τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους κατέστη δυνατή λόγω των ιδιαιτεροτήτων των τοπικών νόμων περί κυρώσεων.

– Αν και οι αρχές της Σιγκαπούρης έχουν απαγορεύσει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του νησιού να πραγματοποιούν συναλλαγές με ρωσικά νομικά πρόσωπα, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης δεν έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών ενεργειακών πόρων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.