Καινούργιες γερμανικές προμήθειες τανκς στην Ουκρανία: Οι Λεοπαρδάλεις που έγιναν γατάκια

Η Γερμανία θα προμηθεύσει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, στον εντυπωσιακό αριθμό: 14 !! Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για Λεοπάρδαλη αλλά για γατάκι…

«Πρόκειται για άρματα μάχης 62 τόνων, εκσυγχρονισμένα το 2001 και εξοπλισμένα με πυροβόλα 120 χιλιοστών υψηλής ταχύτητας και μεγάλης εμβέλειας. Εκσυγχρονίστηκαν πριν από 22 χρόνια», πράγμα που σημαίνει μας πηγαίνει πίσω στην προϊστορία των αρμάτων… Τα άρματα των οποίων ο σχεδιασμός χρονολογείται από το 1979, και όπως όλα τα δυτικής κατασκευής, δεν έχουν αυτόματους φορτωτές, όπως τα Ρωσικά… Αυτό πρακτικά σημαίνει, άλλο ένα επιπλέον άτομο στο πιλοτήριο.

Εκτός από το 120άρι, οι Ουκρανοί, οι οποίοι συχνά παραιτούνταν και έφευγαν ποιος ξέρει για πού (οι υπεύθυνοι, όχι το κρέας για τα κανόνια), θα έπρεπε να διαχειριστούν αυτό το 120άρι, το σοβιετικό 152άρι, το ΝΑΤΟϊκό 155άρι κ.ο.κ. Μπορούμε λοιπόν να φανταστούμε ένα τερατώδες χάος για την υλικοτεχνική υποδομή, τη διαχείριση και τη συντήρηση. Την περίοδο 1939-1940, το γαλλικό γραφείο εφοδιασμού είχε διακριθεί στον πόλεμο χορηγώντας στο γαλλικό στρατό βλήματα των 105 χιλιοστών σε πυροβόλα των 75 χιλιοστών και 75 χιλιοστών σε πυροβόλα των 105 χιλιοστών…

Ο (Γάλλος) ταραχοποιός των Ηλυσίων, για να προσθέσει και το δικό του μερτικό στο γενικότερο παζάρι που επικρατεί, κάνει λόγο για αποστολή 30 Leclercs. Φυσικά, με τα ίδια και ίσως και χειρότερα υλικοτεχνικά και εφοδιαστικά προβλήματα… Και δεδομένου ότι το καθένα από τα εν λόγω Leclerc πρέπει να σταλεί πίσω στο γκαράζ για συντήρηση μετά από περίπου 16 ώρες λειτουργίας, θα περάσει πολύ, πολύ περισσότερο χρόνο ταξιδεύοντας παρά στο πεδίο της μάχης. Με τέτοιους φίλους, δεν χρειάζονται εχθροί…

Για να θυμηθούμε την ιστορία, στα τέλη του 1942, οι Γερμανοί είχαν ανασυντάξει όλα τα άρματα μάχης που τους είχαν απομείνει από τις 22 Ιουνίου 1941, δημιουργώντας ένα 48ο τεθωρακισμένο σώμα. Ένα λεγόμενο τεθωρακισμένο σώμα που θα έπρεπε να έχει 600 από αυτά… Φυσικά, τα περισσότερα από αυτά τα άρματα ήταν – ήδη – απαρχαιωμένα και δεν είχαν καμία τύχη απέναντι στο T34. Τα ποντίκια φρόντισαν να θέσουν τα περισσότερα από αυτά εκτός μάχης, ενώ τα υπόλοιπα χάθηκαν μέσα στην πανωλεθρία του ρουμανικού στρατού κατά τη μάχη του Στάλινγκραντ…

Τα σύγχρονα «ποντίκια» που θα φροντίσουν να τα παροπλίσουν πριν να ριχτούν στη μάχη, ονομάζονται: ελλείψεις ανταλλακτικών, μακρινές αποικιακές συγκρούσεις που δεν απαιτούν ποτέ μεγάλους πόρους, υπερτιμολογήσεις…Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Καινούργιες γερμανικές προμήθειες τανκς στην Ουκρανία: Οι Λεοπαρδάλεις που έγιναν γατάκια

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.