Ζαχάροβα – Οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου περνούν από τον υβριδικό πόλεμο με τη Ρωσία στην άμεση εμπλοκή τους σε αυτόν

Ζαχάροβα : Οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου περνούν από τον υβριδικό πόλεμο με τη Ρωσία στην άμεση εμπλοκή τους σε αυτόν

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε ενημέρωση απαντώντας στην ερώτηση αν οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται σήμερα στο χειρότερο σημείο τους από τον Ψυχρό Πόλεμο, εκτίμησε ότι οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου στρέφονται όλο και περισσότερο από έναν υβριδικό πόλεμο με τη Ρωσία σε άμεση εμπλοκή τους σε αυτόν. Η Ζαχάροβα υπενθύμισε τις προτάσεις της Ρωσίας για εγγυήσεις ασφαλείας που διατυπώθηκαν στα τέλη του 2021 και απορρίφθηκαν από τις χώρες της συλλογικής Δύσης.

Όπως ανέφερε, μετά από αυτό, η Ρωσία αναγκάστηκε να ξεκινήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την προστασία των κατοίκων του Ντονμπάς, ενώ οι δυτικοί σύμμαχοι του καθεστώτος του Κιέβου ήραν σταδιακά, όλους σχεδόν τους περιορισμούς που υπήρχαν όσον αφορά τη στρατιωτική τους υποστήριξή απέναντί του. Ως αποτέλεσμα, η Δύση, με επικεφαλής την Ουάσιγκτον, έχει υπερβεί όλα τα όρια και έχει διαγράψει όλα τα θετικά επιτεύγματα που υπήρξαν μεταξύ της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες.

«Τότε μπορούσαμε να μιλήσουμε για ορισμένα σημεία, αλλά τώρα βλέπουμε, όπως το συζητά η ρωσική ηγεσία και ιδιαίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, πώς η Δύση μετατοπίζεται από έναν υβριδικό πόλεμο σε έναν πλήρη πόλεμο, αυτόν καθ’ αυτόν»

Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταματούν να υποδαυλίζουν την αντιπαράθεση με τη Ρωσία, στην οποία έχουν ήδη εμπλακεί πλήρως σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, επιδιώκοντας να στρέψουν και την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα εναντίον της Μόσχας, δήλωσε η Ζαχάροβα. Αυτό οδηγεί σε αποσταθεροποίηση στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού και χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να εμπλακούν σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Φυσικά, η περιοδεία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ και, παρεμπιπτόντως, του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ στην Ανατολική Ασία είναι στην πραγματικότητα μια ακόμη προσπάθεια να παρασύρει τους εταίρους του -στην προκειμένη περίπτωση τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία- στην κρίση στην Ουκρανία».

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.