Εμμάνουελ Τοντ- Αυτός ο πόλεμος έχει ως στόχο τη Γερμανία

Πρόσφατα, η ελβετική εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Weltwoche» δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον διεθνούς φήμης Γάλλο ανθρωπολόγο, δημογράφο και ιστορικό Emmanuel Todd.

Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

«Όλες οι εφημερίδες διακηρύσσουν από κοινού ότι «η Δύση συμπεριφέρεται φυσιολογικά, ενώ ο Πούτιν είναι ψυχασθενής. Οι Ρώσοι είναι αιμοδιψή τέρατα». Αλλά τα δημογραφικά στοιχεία μας λένε κάτι άλλο: η Ρωσία έχει σταθεροποιηθεί πιο ισορροπημένα και η κοινωνία της έχει γίνει πιο πολιτισμένη. Σε ό,τι με αφορά, αυτό που συμβαίνει στη Ρωσία είναι απολύτως σαφές. Καταλαβαίνω τη σκέψη και τις ενέργειες του Πούτιν, μπορώ να το εξηγήσω σε τρία λεπτά. […] Σε αντίθεση με τη συμπεριφορά της Δύσης, την οποία βρίσκω άκρως αινιγματική».

Στο ερώτημα ποιος ευθύνεται για το σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream, ο Γάλλος επιστήμονας απαντά ως εξής:

«Οι Αμερικανοί, φυσικά. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, είναι απλώς φυσιολογικό. Αυτό που έχει σημασία είναι το εξής ερώτημα: πώς γίνεται μια κοινωνία να θεωρεί ως πραγματικότητα την υπόθεση ότι αυτή η ενέργεια θα μπορούσε να είναι ευθύνη των Ρώσων; Έχουμε να κάνουμε με μια αντιστροφή της πραγματικότητας. Αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό. Η συγγραφική μου δραστηριότητα ξεκίνησε με το δοκίμιό μου για την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Σκοπεύω να το κλείσω με ένα τεκμηριωμένο έργο για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Απορρίπτω την απώλεια της κυρίαρχης αντίληψης από την οποία υποφέρουν περισσότερο οι Ευρωπαίοι, αν και θα προσπαθήσω να την κατανοήσω. [Οι Ευρωπαίοι μιλούν για την ειρήνη και τη διάδοση των ανθρωπιστικών αξιών τους, χωρίς να διαθέτουν στρατό. Έχουν χάσει κάθε γεωπολιτική σκέψη. Μεταξύ της επιθετικής στρατηγικής των Αμερικανών και της αμυντικής στρατηγικής των Ρώσων, οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλης ψυχικής σύγχυσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Γερμανία].

«Αυτός ο πόλεμος έχει σαν στόχο τη Γερμανία».

Προκειμένου να τεκμηριώσει την άποψή του, ο συγγραφέας εξηγεί:Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Εμμάνουελ Τοντ- Αυτός ο πόλεμος έχει ως στόχο τη Γερμανία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.