«Σε πόλεμο με τη Ρωσία», η Ευρώπη «σκύβει» κοιτώντας στο βάθος της αβύσσου

Alastair Crooke

30 Ιανουαρίου 2023

Πάρα πολύς «θόρυβος» ακούγεται στο σύστημα, γεγονός που επισκιάζει τη θέα.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός (WEF), ήταν πάντα «αλλόκοτο». Αλλά φέτος, ακόμη και οι πιο περίεργες πτυχές του ήταν τόσο προφανείς. Το WEF μοιάζει θνησιγενές. Το «όραμα» φαντάζει όλο και πιο εξωπραγματικό, και η ύβρις – που είναι συνυφασμένη με τη «προσαρμογή συμπεριφοράς» που έχει ως στόχο να μάθει τους ανθρώπους να κάνουν τις «σωστές επιλογές»»- είναι κι αυτή γυμνή. Το σχίσμα μεταξύ της ζωής, όπως βιώνεται στη πράξη, και της ζοφερής συνταγής του WEF, δεν ήταν ποτέ πιο εμφανές. Το χάσμα θα διευρυνθεί, καθώς η απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου θα υποχρεώνει τη μεγάλη πλειοψηφία να επικεντρώνεται στην αμεσότητα και στην οικογενειακή επιβίωση.

Κάποιος μπορεί να απορρίψει αυτό το γεγονός ως αξιοπερίεργο. Αλλά αυτό θα ήταν λάθος. Το σκάφος του Νταβός μπορεί να χτύπησε ένα μεγάλο παγόβουνο αξιοπιστίας, αλλά δεν έχει ακόμη βυθιστεί.

Αντίθετα, το γεγονός ότι το Νταβός βυθίζεται στην ανατριχιαστική ιδιοσυγκρασία είναι σημαντικό – εξαιρετικά σημαντικό.

Είναι σημαντικό επειδή σηματοδοτεί μια ασυνέχεια σε αυτό το φάσμα του «περίεργου διδύμου» των Ευρωπαίων ζηλωτών του κλίματος που συνεργάζονται με τους Αμερικανούς και Βρετανούς νεοσυντηρητικούς ρωσοφοβικούς. Ήταν πάντα περίεργο το γεγονός ότι το γερμανικό Πράσινο Κόμμα – κάποτε αντιπολεμικό – έχει γίνει τόσο ένθερμος υποστηρικτής του πολέμου με τη Ρωσία.

Η «πράσινη» πτέρυγα του συνασπισμού αποδυναμώνεται. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε ότι η αποτρεπτική στάση απέναντι στην Πράσινη Μετάβαση θα αυξηθεί, καθώς το βιοτικό επίπεδο συνεχίζει να καταρρέει με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εντεύθεν.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ:«Σε πόλεμο με τη Ρωσία», η Ευρώπη «σκύβει» κοιτώντας στο βάθος της αβύσσου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.