Η Τρομοκρατική επίθεση ενάντια στον Nord Stream- Η πλεκτάνη χοντραίνει

Η Τρομοκρατική επίθεση ενάντια στον Nord Stream: Η πλεκτάνη χοντραίνει

Pepe Escobar

Η έκθεση-βόμβα του Seymour Hersh σχετικά με το πώς η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα τον περασμένο Σεπτέμβριο συνεχίζει να δημιουργεί τρικυμιώδη γεωπολιτικά κύματα σε ολόκληρο το φάσμα.

Εκτός, φυσικά, από την παράλληλη φούσκα των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ, τα οποία την αγνόησαν εντελώς ή, σε μερικές επιλεγμένες περιπτώσεις, αποφάσισαν να [σκοτώσουν τον αγγελιοφόρο], απορρίπτοντας τον Hersh ως «απαξιωμένο» δημοσιογράφο, «μπλόγκερ» και «συνομωσιολόγο θεωρητικό».

Παρουσίασα μια αρχική προσέγγιση, εστιάζοντας στα άφθονα πλεονεκτήματα μιας φαινομενικά εμπεριστατωμένης έκθεσης, αλλά επισημαίνοντας επίσης ορισμένες σοβαρές ανακολουθίες.

Ο παλαιάς σχολής ξένος ανταποκριτής με έδρα τη Μόσχα, John Helmer, προχώρησε ακόμη περισσότερο- και αυτό που αποκάλυψε μπορεί να είναι εξίσου πυρακτωμένο, όσο και η αφήγηση του ίδιου του Sy Hersh.

Ο πυρήνας της υπόθεσης στην έκθεση του Hersh αφορά το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών, όσον αφορά μια de facto βιομηχανοποιημένη τρομοκρατική επίθεση. Παραδόξως, δεν αποδίδεται στη CIA- το κύριο βάρος πέφτει κατευθείαν στην τοξική τριάδα σχεδιασμού Sullivan, Blinken και Nuland , στους νεοφιλελεύθερους συντηρητικούς του συγκροτήματος «Biden». Και το τελικό πράσινο φως έρχεται από τον απόλυτο ιθύνοντα: τον ίδιο τον ξεμωραμένο, τηλεχειριστή – τηλεαναγνώστη Πρόεδρο. Οι Νορβηγοί παρουσιάζονται ως δευτερεύοντες βοηθοί.

Αυτό συνιστά το πρώτο σοβαρό πρόβλημα: πουθενά στην αφήγησή του ο Χερς δεν αναφέρεται στην MI6, στους Πολωνούς (κυβέρνηση, ναυτικό), στους Δανούς, ούτε ακόμη και στη γερμανική κυβέρνηση.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Η Τρομοκρατική επίθεση ενάντια στον Nord Stream- Η πλεκτάνη χοντραίνει

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.