Η αποστολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι να βοηθήσουν στην καταστολή των αντιπολεμικών κινημάτων

Caitlin Johnstone

Σε ένα νέο άρθρο με τίτλο «Οι ευρωπαϊκές αντιπολεμικές διαμαρτυρίες δυναμώνουν καθώς κλιμακώνεται ο πόλεμος αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία», οι Stavroula Pabst και Max Blumenthal του The Grayzone καταγράφουν τις πολλές μεγάλες διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τσεχία, την Αυστρία, το Βέλγιο και αλλού, αντιτιθέμενοι στο μπρα ντε φερ του δυτικού ιμπεριαλισμού με τη Ρωσία και τον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων στην Ουκρανία.

Οι Pabst και Blumenthal ολοκληρώνουν την έκθεσή τους με την καταγγελία του τρόπου με τον οποίο τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είτε αγνοούν είτε χλευάζουν αυτές τις διαδηλώσεις, ενώ ενεργά επιδοκιμάζουν τις μικρότερες διαδηλώσεις υπέρ του εξοπλισμού της Ουκρανίας.

«Όποτε τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν αγνοήσει παντελώς το αντιπολεμικό κύμα διαμαρτυρίας στην Ευρώπη, η κάλυψή τους εναλλάσσεται μεταξύ απορριπτικής και περιφρονητικής στάσης«, γράφουν οι συντάκτες του άρθρου. «Το γερμανικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle χαρακτήρισε σκωπτικά τη διαδήλωση της 25ης Φεβρουαρίου στο Βερολίνο ως «αφελή», ενώ παρείχε λαμπρή κάλυψη σε μικρότερες εκδηλώσεις υποστήριξης του πολέμου από την ουκρανική διασπορά. Οι New York Times, από την πλευρά τους, ανέφεραν τις ευρωπαϊκές διαμαρτυρίες σε μία μόνο γενική γραμμή θαμμένη σε ένα άρθρο αφιερωμένο καθ’ ολοκληρία στις απειροελάχιστες διαμαρτυρίες κατά του Πούτιν που πραγματοποιήθηκαν από Ρώσους εμιγκρέδες».

Αυτή η μεροληψία είναι φυσικά απροκάλυπτα προπαγανδιστική, κάτι που δεν θα εκπλήξει κανέναν που καταλαβαίνει ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης της Δύσης υπάρχουν πρώτα και κύρια για να διαχειρίζονται την προπαγάνδα για λογαριασμό της αμερικανοκεντρικής αυτοκρατορίας. Και το κυριότερο μεταξύ των προπαγανδιστικών τους καθηκόντων είναι η κατάπνιξη του αναδυόμενου γνήσιου ειρηνευτικού κινήματος.

Όπως έχουμε συζητήσει σε προηγούμενο άρθρο, ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία δεν ήταν πιο επείγον απ’ ότι σήμερα, να υπάρξει ένα μαζικό, δυναμικό κίνημα διαμαρτυρίας που να αντιτίθεται στην ταχέως επιταχυνόμενη πορεία του ιμπεριαλισμού προς μια παγκόσμια σύρραξη εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας. Άλλα κινήματα ειρήνης έχουν αναπτυχθεί στο παρελθόν ως απάντηση σε φρικτούς πολέμους που θα συνέχιζαν να στοιχίζουν εκατομμύρια ζωές, αλλά ένας παγκόσμιος πόλεμος στην Ατομική Εποχή θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει να σκοτώσει δισεκατομμύρια, και δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί να συμβεί.

Και όμως, το κοινό δεν αντιμετωπίζει αυτή την απαράμιλλη απειλή με τον επείγοντα χαρακτήρα που της αξίζει. Μερικές διαμαρτυρίες εδώ κι εκεί είναι πράγματι σπουδαίες, αλλά δεν είναι αρκετές. Και ο λόγος που οι άνθρωποι δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα είναι επειδή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσω της προπαγάνδας τους έχουν χειραγωγήσει με επιτυχία ώστε να αποδεχτούν τις συνεχείς κλιμακώσεις προς τον παγκόσμιο πόλεμο που βλέπουμε.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Η αποστολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι να βοηθήσουν στην καταστολή των αντιπολεμικών κινημάτων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.