Ποια είναι τα οφέλη των λαών από τους εξοπλισμούς; Είναι τα πυρηνικά ηλίθιοι !

Οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων έχουν στραφεί σε εταιρείες παραγωγής όπλων, καθώς οι πωλήσεις τους σημειώνουν έκρηξη

Πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI) ανέδειξε την αύξηση του αριθμού των παραγωγών όπλων και των στρατιωτικών εργολάβων που εξαγοράζονται από επενδυτές ιδιωτικών κεφαλαίων. Το SIPRI διαπιστώνει ότι αυτό προκαλεί ανησυχία, επειδή οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων δεν υπόκεινται στις ίδιες υποχρεώσεις υποβολής δημόσιων οικονομικών εκθέσεων όπως οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες. Αυτές οι εξαγορές ιδιωτικών κεφαλαίων οδηγούν έτσι σε λιγότερη διαφάνεια στην αμυντική βιομηχανία στο σύνολό της.

Οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων επενδύουν κεφάλαια που αντλούν από ιδιώτες επενδυτές για να αποκτήσουν ποσοστά ιδιοκτησίας σε άλλες εταιρείες με στόχο την αύξηση της αξίας της εταιρείας και τη μεταπώλησή της με κέρδος. Σε αντίθεση με τις δημόσιες εταιρείες που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης – ανταλλαγής σε δημόσια χρηματιστήρια, οι εταιρείες ιδιωτικών συμμετοχών στις ΗΠΑ δεν υποχρεούνται να εγγραφούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ή να δημοσιοποιήσουν οικονομικές πληροφορίες, όπως ετήσιες εκθέσεις ή οικονομικές καταστάσεις για οποιαδήποτε από τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου τους.

Ως αποτέλεσμα, οι οικονομικές δραστηριότητες μιας εταιρείας όπλων αποκρύπτονται από τον δημόσιο έλεγχο, εκτός εάν η εταιρεία εξαγοραστεί αργότερα από μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία ή προβεί σε αρχική δημόσια προσφορά (IPO) για να μετατραπεί σε δημόσια εταιρεία.

Η SIPRI επισημαίνει επίσης ότι από το 2018, η υποβολή εκθέσεων τουλάχιστον 11 εταιρειών όπλων έχει επηρεαστεί λόγω εξαγορών από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια: AECOM, AllClear, AM General, Cobham, Cubic Corporation, DynCorp, MD Helicopters, Navistar Defense, Pacific Architects and Engineers, Peraton και Ultra Electronics.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Ποια είναι τα οφέλη των λαών από τους εξοπλισμούς; Είναι τα πυρηνικά ηλίθιοι !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.