Ουκρανία:Πεδίο βολής ακριβό που δοκιμάζονται νέα φονικά όπλα και ασκούνται ξένοι φαντάροι

Για να κατανοήσουμε την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία

Βαλεντίν Βασιλέσκου

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, στα οποία η Ρωσία δίνει απαντήσεις με υπεκφυγές. Για παράδειγμα, πώς μπόρεσαν οι Ουκρανοί να τους αιφνιδιάσουν στην περιοχή του Χάρκοβο με την αντεπίθεση «με τις καμιονέτες» τον Σεπτέμβριο; Ή γιατί απομακρύνθηκε από τη διοίκηση ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, υπέρμαχος της έμμεσης δράσης που στερεί από τις εχθρικές δυνάμεις τους απαραίτητους πόρους που παρέχει το ΝΑΤΟ για τη συνέχιση του πολέμου; Ειδικά δε, αφού κατάφερε να σταθεροποιήσει τα μέτωπα και ξεκίνησε καθημερινές πυραυλικές επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές, αποθήκες πολεμικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, τρένα με εξοπλισμό και σταθμούς εκφόρτωσης φρουρών; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είχε καμία σχέση με τους πραγματικούς στόχους της ειδικής επιχείρησης.

Μπορούμε να δούμε ποιοι είναι οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης εξετάζοντας την πυκνότητα των απωλειών από τους τύπους των ουκρανικών όπλων στους οποίους οι Ρώσοι έχουν επικεντρωθεί τους τελευταίους 4-5 μήνες. Διαπιστώνουμε ότι τα ραντάρ αντιπυραυλικής προστασίας ήταν η προτεραιότητα, ακολουθούμενα από το πυροβολικό και τα MLRS, τα οχήματα μάχης πεζικού και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τα ραντάρ και τα πυραυλικά συστήματα ΑΑ, τα οποία είναι σχεδόν όλα νατοϊκής παραγωγής. Πρόσφατα, η ρωσική άμυνα ΑΑ επικεντρώθηκε στην κατάρριψη της αμερικανικής GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb), που εκτοξεύεται από το HIMRS, το οποίο συνδυάζει μια κατευθυνόμενη βόμβα μικρής διαμέτρου GBU-39 με πτέρυγες που τροφοδοτούνται από τον κινητήρα του πυραύλου M26.

Είδαμε πώς, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη δοκιμάζουν ανορθόδοξες μεθόδους απενεργοποίησης ευαίσθητου εξοπλισμού αναγνώρισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ, ο οποίος παρέχει πληροφορίες απευθείας στον ουκρανικό στρατό. Την ίδια στιγμή, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα δεν μπαίνει στον κόπο να καταρρίψει τα παλιά σοβιετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Tu-141 Strizh που εκτοξεύονται από την Ουκρανία και πέφτουν τυχαία στο ρωσικό έδαφος. Αντ’ αυτού, τα ρωσικά όπλα δοκιμάζονται καθημερινά σε μια ποικιλία στόχων, μερικά από αυτά νέα, όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι Lancet, και άλλα που προκύπτουν από τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων όπλων. Αυτή είναι η περίπτωση των αεροπορικών βομβών FAB-100, 250, 500,1500, οι οποίες έχουν εξοπλιστεί με κιτ ανεμοπορίας και GPS, αυξάνοντας την ακρίβεια και το βεληνεκές τους στα 40 χιλιόμετρα. Ή η εγκατάσταση παλαιών, εκσυγχρονισμένων αρμάτων T-62M σε διάφορες θέσεις βολής που έχουν τοποθετηθεί με σύνεση, αντί για ρυμουλκούμενα πυροβόλα, τα οποία δεν προσφέρουν καμία προστασία στον στρατό.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Ουκρανία:Πεδίο βολής ακριβό που δοκιμάζονται νέα φονικά όπλα και ασκούνται ξένοι φαντάροι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.