Στις ΗΠΑ των κακοποιών δεν μιλάνε για «ειδικό δικαστήριο». Κινεζική έκθεση για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Κίνα δημοσίευσε έκθεση που αναδεικνύει ως ορόσημο της οπισθοδρόμηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ, το 2022- τα βασικά δικαιώματα και οι ελευθερίες του αμερικανικού λαού υπονομεύονται

Global Times

28 Μαρτίου 2023

Το Γραφείο Πληροφόρησης του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας εξέδωσε την Τρίτη την Έκθεση για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ για το 2022, αποκαλύπτοντας ότι η νομοθεσία και η δικαιοσύνη για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν υποστεί δραματική οπισθοδρόμηση, υπονομεύοντας περαιτέρω τα βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του αμερικανικού λαού.

Το 2022 υπήρξε ένα ορόσημο οπισθοδρόμησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ, ανέφερε η έκθεση.

Στις ΗΠΑ, μια χώρα που αυτοχαρακτηρίζεται ως «υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κυριαρχούν χρόνιες παθογένειες όπως ο χρηματισμός στην πολιτική, οι φυλετικές διακρίσεις, η οπλοκατοχή και η αστυνομική βία, καθώς και η κοινωνική πόλωση ως προς τον πλούτο.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο των όπλων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί νεκροί εξαιτίας της οπλοχρησίας και της ένοπλης βίας. Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην υπόθεση Bruen, μια υπόθεση που αμφισβητούσε νόμο της Νέας Υόρκης που περιόριζε την κρυφή οπλοφορία σε δημόσιο χώρο, το 2022 έγινε ορόσημο οπισθοδρόμησης στον τομέα του ελέγχου της οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σχεδόν οι μισές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς τους σχετικά με την οπλοκατοχή.

Οι ΗΠΑ κατέχουν την πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατοχή όπλων, στις ανθρωποκτονίες με όπλα και στις μαζικές δολοφονίες, με περισσότερους από 80.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους ή να έχουν τραυματιστεί από ένοπλη βία το 2022, το τρίτο συνεχόμενο έτος στα χρονικά που οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν περισσότερες από 600 μαζικές δολοφονίες. Η ένοπλη βία έχει εξελιχθεί σε «αμερικανική νόσο».Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Στις ΗΠΑ των κακοποιών δεν μιλάνε για «ειδικό δικαστήριο» Κινεζική έκθεση για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.