Η συνεργασία του ρωσικού και κινεζικού στρατού στην οικοδόμηση «μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για όλη την ανθρωπότητα»

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κίνας : Ο κινεζικός στρατός είναι πρόθυμος να ενισχύσει διάφορες ανταλλαγές και συνεργασία με τον ρωσικό στρατό για την εμβάθυνση της στρατιωτικής αμοιβαίας εμπιστοσύνης

Ερώτηση: Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρωσία. Οι δύο αρχηγοί κρατών έδωσαν εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες των δύο χωρών να ενισχύσουν την επικοινωνία τους και να συνεργαστούν στενά για την προώθηση νέας και μεγαλύτερης ανάπτυξης της διμερούς πρακτικής συνεργασίας. Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε σχετικά με τη συνεργασία και τις ανταλλαγές ανάμεσα στον κινεζικό και τον ρωσικό στρατό;

Ταν Κεφέι: Στις 21 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είχε μια ειλικρινή, φιλική και γόνιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο Πούτιν, κατέληξε σε πολλές νέες σημαντικές συναινέσεις και σχεδίασαν από κοινού ένα νέο σχέδιο για τη μελλοντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Τα τελευταία χρόνια, υπό τη στρατηγική ηγεσία των δύο αρχηγών κρατών, η συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Κίνας-Ρωσίας για τον συντονισμό μιας νέας εποχής συνέχισε να αναπτύσσεται σε υψηλό επίπεδο. Η ανάπτυξη των σχέσεων εμβαθύνει σε νέους στρατηγικούς συσχετισμούς.

Η σινορωσική φιλία έχει γίνει ισχυρότερη με την πάροδο του χρόνου. Οι σινορωσικές σχέσεις δεν είναι παρόμοιες με τη στρατιωτική και πολιτική συμμαχία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αλλά υπερβαίνουν αυτό το μοντέλο κρατικών σχέσεων χωρίς να έχουν τη φύση των στρατιωτικών μπλοκ, χωρίς χαρακτήρα αντιπαράθεσης και στόχευσης έναντι τρίτων χωρών. Ο κινεζικός στρατός είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τον ρωσικό στρατό για την πλήρη εφαρμογή της σημαντικής συναίνεσης που επιτεύχθηκε από τους δύο αρχηγούς κρατών, την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής επικοινωνίας και του συντονισμού, την τακτική διοργάνωση κοινών θαλάσσιων και εναέριων περιπολιών και κοινών ασκήσεων και εκπαίδευσης και την ενίσχυση διαφόρων ανταλλαγών και συνεργασίας, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του υφιστάμενου μηχανισμού, για την περαιτέρω εμβάθυνση της στρατιωτικής αμοιβαίας εμπιστοσύνης, τη συνεργασία για την υλοποίηση παγκόσμιων πρωτοβουλιών για την ασφάλεια, την από κοινού διασφάλιση της διεθνούς δικαιοσύνης και τη συνέχιση της νέου τύπου συμβολής στη διατήρηση της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας, όπως επίσης και την εξυπηρέτηση της οικοδόμησης μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.