ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Η Σεισάχθεια είναι μια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ενημερωτική πρωτοβουλία. Εκτός από τα δικά της άρθρα/ δημοσιεύσεις/κείμενα/αναρτήσεις, μεταφράζει και αναδημοσιεύει υλικό διαφόρων αρθρογράφων και συγγραφέων από διάφορες πηγές,οι οποίες αναφέρονται στο τέλος κάθε άρθρου.

Seisachthia is a non-profit information initiative. Apart from its own articles/publications/texts/posts, it translates and republishes material by various authors and writers from various sources, which are mentioned at the end of each article.

Εμείς που υπογράφουμε το Κάλεσμα«Για τη συγκρότηση μετώπου για τη σωτηρία του λαού και την αναγέννηση της χώρας» συγκροτησαμεπρωτοβουλία πολιτών με στόχο τον συντονισμό της πάλης και των δραστηριοτήτων κατά τόπους και χώρους.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ζυμώσει πλατιά και να αναδείξει ταβασικά αιτήματα πάνω στα οποία μπορεί να συγκροτηθεί ένα αυθεντικό μέτωπο του λαού:
• Την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της χώρας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
• Την μη αναγνώριση και την άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα,
• Την έξοδο από το ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος,
• Την εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών με στόχο τον έλεγχο της οικονομίας και της κίνησης των κεφαλαίων,
• Την ανάδειξη του κράτους σε βασικό μοχλό της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης,
• Την παραγωγική ανασυγκρότησητης χώρας που θα στηρίζεται στις ανάγκες και στο εισόδημα των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου,
• Την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά που της έχουν επιβληθεί.
Η διάσωση της χώρας και του λαού απαιτεί την κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντικήκατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

12 Σχόλια

  1. Ο.Κ. σε όλα, συμφωνώ στα σημεία αυτά. Θα ήθελα μια διευκρίνηση. Μιλάτε εκ μέρους του επίσημου ΚΚΕ ή είστε μια πρωτοποριακή ομάδα, συμφωνούντες μεν στην ιδεολογία αλλά με νέο όραμα και εφαρμογή και ίσως…ελαφρώς αποσπασμένοι? Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί η απορία μου και προτρέχοντας, γράφω ότι θα μου άρεσε το δεύτερο. Όμως θα ήθελα την απάντησή σας & ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    • Ειμαστε αυτο που λεμε.Καμια σχεση με το σημερινο ΚΚΕ.Ειχαμε δημιουργησει μαζι με τον Καζακη και αλλους την κινηση πολιτων ”Σεισαχθεια”και λιγο αργοτερα το ΕΠΑΜ.Διαφωνησαμε με την Μουσολινικου χαρακτηρα ακροδεξια μεταλλαξη του ΕΠΑΜ και αποχωρησαμε μενοντας σταθεροι στις αρχικες μας αποψεις περι της δημιουργιας μετωπου σωτηριας του λαου και αναγεννησης της χωρας.

      • Άρα δεν είστε όλοι όσοι υπογράψατε το κείμενο. Ποιοι είστε εσείς που διαφωνήσατε και απομείνατε και διαχειρίζεστε το μπλογκ;

    • Για την ιστορια: το κειμενο της πρωτοβουλιας ειχαν υπογράψει οι: Αγγελόπουλος Ηλίας, δημοσιογράφος, Αποσκίτης Λεωνίδας, δημοσιογράφος, Aρχοντής Χαρίλαος, αναπλ. γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Αστερίου Δημήτρης, συντακτική επιτροπή του «Εμπρός», Αστερίου Ελένη, μεταφράστρια, Βερναδάκης Αλέκος, υπεύθυνος περιοδικού «Το Στίγμα», Γιαννουλόπουλος Ανδρέας, γιατρός, καρδιολόγος, Δεββές Στάθης, χημικός μηχανικός, Δελβιζόπουλος Θεμιστοκλής, εργοδηγός, Δεληβέρης Βασίλης, μεταλλειολόγος-μηχανικός, Δοντά Άννα, δημοσιογράφος, Δρακόπουλος Μπάμπης, παραδοσιακό στέλεχος της αριστεράς, Ζαπάντης Κώστας, δικηγόρος, Ιωαννίδου Αλεξάνδρα, πανεπιστημιακός, Καζάκης Δημήτρης, οικονομολόγος, Κάνταρος Ηλίας, γεωπόνος, Κατσαφάδου Αθηνά, δικηγόρος, Κίττου Θέκλα, σκηνοθέτης, Κονταρίνης Πέτρος, τραπεζικός, συνδικαλιστής, Κουλουριώτου Ελευθερία, Ελεύθερη Ραδιοφωνία Κεφαλονιάς, Κούμας Μίμης, γεωπόνος, Μαρκάτος Μιχάλης, έμπορος, Μαρκέτος Σπύρος, πανεπιστημιακός, Ματθαίου Γιώργος, δημοσιογράφος, Μαύρος Γιάννης, επιχειρηματίας, Μεϊμάρης Τριαντάφυλλος, ΜΔΕ Φιλοσοφίας, Μπουρδαλάς Παναγιώτης, εκπαιδευτικός, Παπαδέδε Φλώρα, οικονομολόγος, αν. γραμ. Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ, Παπαϊωακείμ Μίλτος, γιατρός, Παπαδόπουλος Δημήτρης, ιδιωτικός υπάλληλος, Παπαδόπουλος Ηρακλής, δικηγόρος, Παπαμιχαήλ Γιάννης, πανεπιστημιακός, Πατέλης Δημήτρης, πανεπιστημιακός, Παυλάτος Νίκος, έμπορος, Πιλάλης Χρήστος, εκπαιδευτικός, Πολύζος Στέργιος, ενδοκρινολόγος, Σούμπλης Θανάσης, πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, Τόλιος Γιάννης, διδάκτωρ οικονομικών επιστημών, Χριστακόπουλος Σταύρος, δημοσιογράφος.

  2. 1) Κι απάντηση δε δόθηκε στο τελευταίο ερώτημα. Γιατί;

    2) Γιατί σταμάτησαν τα άρθρα; Ήταν μια πολύ καλή επιλογή-ενημέρωση με μεγάλη , νομίζω, ανταπόκριση.

  3. Ο ρεφορμισμός και ο οπορτουνισμός έχουν πολλά πλοκάμια… πολλά προσωπεία… πολλούς όψιμους επαναστάτες… πολλούς κκεδολόγους… πολλούς σοβιετολόγους και πάει λέγοντας… Ότι γράφεται με αίμα δεν σβήνει ούτε με τόνους μελάνης, ούτε με εκατομμύρια μπλοκ… τύπου σεισάχθεια…! ούτε με μαρξιστικο-λενινιστικά τσιτάτα… ούτε με ληγμένα εισιτήρια των πατεράδων ή των παππούδων ή των νεανικών περασμάτων από κνε ή ακόμα κ του κκε… Ο κομμουνιστής – ο επαναστάτης το εισιτήριο το βγάζει κάθε μέρα…!!! Με όποιο κόστος, ακόμα και με την ίδια του τη ζωή…!!! Το ερώτημα είναι ένα ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες… Και σ’ αυτό το ερώτημα μόνο το ΚΚΕ απαντάει με ποιούς είναι και πως αλλά και πότε θα λυθούν τα προβλήματα…!!! Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε όλους τους δήθεν που μιλούν για εθνικοποιήσεις τραπεζών, έξοδο από ευρώ κλπ… Όλα αυτά τα κούφια και αποπροσανατολιστικά… ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΙΑ ΤΑΞΗ ΘΑ ΤΑ ΒΑΣΤΑΕΙ…!!! Και επειδή σήμερα τα βαστάνε οι κεφαλαιοκράτες και ξέρουν και τα υπερασπίζονται, έτσι όταν τα πάρει η εργατική τάξη θα πρέπει να υπερασπιστεί τα κλειδιά που θα βαστάει… Είναι έτοιμη η εργατική τάξη να πάρει τα κλειδιά της οικονομίας…??? Αν είναι, που για μένα είναι, είναι σε θέση να τα υπερασπιστεί…? Για μένα δεν είναι…!!!

  4. @Μάριος
    Χαλάρωσε βλέπω η εναντίωση του κόμματος όσον αφορά τα ναρκωτικά.Σας είπαν όμως να μην τα παίρνετε όλα μαζί γιατί θα το κάψετε ή σας άφησαν στην μοίρα σας? Ψιτ,που ΄σαι φιλέ,πρόσεχε το overdose…

  5. Κουμπάκης Βασίλειος

    Για να ανατραπεί το καθεστώς κατοχής της χώρας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ θα πρέπει να τους πολεμήσουμε με τα ίδια όπλα με τα οποία μας κατέκτησαν – την οικονομική δύναμη.
    Δεν συμφωνώ στην έννοια μη αναγνώριση του χρέους αλλά θα τολμούσα να το βάλω σε άλλη βάση. Ούτε συμφωνώ στην άρνηση της πληρωμής του.
    Εάν εμείς χρωστάμε είναι διότι αποδεχόμαστε ότι σεβόμαστε την υπογραφή που έχει βάλει κάποια από τις κυβερνήσεις μας όταν πήρανε δάνειο.
    Εάν η δικιά μας υπογραφεί είναι σεβαστή και ισχύει τότε θα πρέπει και οι υπογραφές που έβαλαν οι Γερμανοί παίρνοντας το κατοχικό δάνειο να την σεβαστούν και να ισχύει. Εάν εμείς δεν τα ζητήσουμε τα χρήματα μας ποιος φταίει εμείς ή οι Γερμανοί που κάνουν τον χαζό;
    Εάν δεν πληρώσουμε τώρα θα είμαστε πάντα ως μαύρο πρόβατο στις διεθνείς αγορές και δεν θα μπορέσουμε ουδέποτε να σηκώσουμε κεφάλι. Εάν όμως σηκώσουμε το ανάστημα μας και ζητήσουμε τα χρωστούμενα μας όλοι θα μας σεβαστούν. (κανείς δεν σέβεται τους γονατισμένους)

    Το ευρώ και του κάθε νόμισμα είναι ένα μέτρο με το οποίο μετράς τον πλούτο σου ή την φτώχια σου αντίστοιχα. Την έξοδο από το ευρώ θα μπορούσαμε να την κάνουμε σε άλλες εποχές όταν η έννοια παγκοσμιοποίηση δεν υπήρχε σήμερα εάν υιοθετηθεί εθνικό νόμισμα δεν θα έχουμε να αγοράσουμε ούτε γάλα για τα παιδιά μας, ούτε κρέας, ούτε καύσιμα. Το εθνικό νόμισμα το κάνεις όταν έχεις εθνική παραγωγή. Κάποιοι λένε ότι όταν θα έχουμε εθνικό νόμισμα θα μπορούμε να κάνουμε μόνη μας υποτίμηση και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Που σημαίνει ότι με την υποτίμηση θα “κλαπεί” ένα μεγάλο μέρος των αποταμιεύσεων και αυτός που θα την πληρώσει θα είναι πάλι ο απλός ο πολίτης ενώ ο πλούσιος και οι άνθρωποι που θα έχουν τις σωστές πληροφορίες θα ωφεληθούν, όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα.

    Η εθνικοποίηση των τραπεζών δεν λύνει τα προβλήματα διότι σε περίπτωση κακής διαχείρισης στην τράπεζα δεν χρειάζεται οικονομική κρίση για να καταρρεύσει η εθνική οικονομία.
    Το κράτος δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης διότι μέχρι τώρα η οικονομία ήταν κεντρικά ελεγχόμενη ( οι συμβάσεις των έργων αναθέτονταν μόνο με κεντρικό έλεγχο και είδαμε που φτάσαμε, σε αδιέξοδο. Σημασία δεν έχει εάν θα είναι κρατική μία επιχείρηση ή ιδιωτική αλλά πρωτίστως να είναι αποτελεσματική. Τα αποτελέσματα της να μην τα βγάζει εις βάρος των εργαζόμενων αλλά με τους σύγχρονους μεθόδους.
    Αφού το κράτος είναι δημιούργημα του καπιταλιστικού συστήματος δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το δημιούργημα να στραφεί υπέρ των αδυνάτων.
    Ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας είναι οι τοπικές κοινωνίες και η θέλησή τους να λύσουν τα προβλήματα τους με σύγχρονους μεθόδους.
    Η παραγωγική ανασυγκρότησητης χώρας όντως θα πρέπει να στηρίζεται στις ανάγκες και στο εισόδημα των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου,
    Η απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά της δεν γίνεται με ευχές αλλά με πολύ δουλειά.
    Η διάσωση της χώρας και του λαού δεν γίνεται με το να ψηφίζει ο λαός με το 30% την κυβέρνηση που των έφτασε σε αυτό το χάλι, απαιτεί την κατάκτηση της δημοκρατίας από τα κάτω με την συνεργασία των καταπιεσμένων για να αποτινάξει τις άχρηστες για τον λαό κυβερνήσεις.

  6. ΑΠΟ ΤΟ υπέροχο “ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΗΤΕΡ ΟΥΣΠΕΝΣΚΥ “ΑΝΑΖΗΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΤΟΥ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” ΣΕΛ.170

    Αν πράγματι συγκεντρώνονταν αρκετοί απ’ αυτούς που θέλουν να σταματήσουν τον πόλεμο, θα άρχιζαν πρώτα απ’ όλα να πολεμούν εκείνους που θα διαφωνούσαν μαζί τους. Και είναι ακόμα πιο βέβαιο ότι θα πολεμούσαν αυτούς που επίσης θέλουν να σταματήσουν τους πολέμους, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Και έτσι θα πολεμούσαν….

    και λίγο πιο κάτω έχει την καλλίτερη ερμηνεία που έχω διαβάσει, (πάνω από 10 σελίδες) και με μεγάλη διαφορά, για το τι σημαίνει το “Γνώθι σ’αυτόν”
    Αυτό και μόνο είναι αρκετό για τα περαιτέρω……………..

    Σχεδόν πάντα, ΕΤΣΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ??
    ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ… ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ…
    π.χ. ο τίτλος στο πιο κάτω “βιντεο” #2
    (οσοι δέν συμφωνήτε) ΠΑΡΑΚΑΜΨΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ “Ο «Αμερικανός Καζάκης» Ασχοληθείτε με τον “πόλεμο”

    Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν μπορούμε πάντα να ξέρουμε τι μέρος του λόγου είναι ο καθένας που εντάσσεται σε μια ομάδα. Μήπως ανήκει σε καμιά μυστική ομάδα?? Βλέπε και κατανόησε τι μας είπαν, πρώτα ο δικός μας ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και ο j.F, KENNΕDY στα διαγγέλματα τους προς τους λαούς τους Προσοχή στο τι προτείνει ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.
    Όποιος έρχεται να σας πάρει το μόνο όπλο που έχουμε “τήν ΨΗΦΟ “μας ρωτήστε τον “” Ανήκεις ΣΩΤΗΡΑ μας, σε μυστική ομάδα”” πρίν αρχισει να σου λέει πως θέλει να μας σώσει..

    1) https://www.youtube.com/watch?v=nSSEZB1_Zlo
    ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ-ΚΕΝΝΕΝΤΥ ΟΜΙΛΙΕΣ

    2) https://www.youtube.com/watch?v=d1jB_-TUuKY
    R.Wolff στο «Διάλογος Media»
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ…
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ. ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ.. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ………

    με εκτίμηση.